Barça - Torrelavega: Amb paciència cap a semis (43-29)

Els de Carlos Ortega han començat amb força la fase final de la Copa del Rei i es jugaran l’accés a la final contra l’Ademar León

Bon inici del Barça d’handbol en aquesta fase final de la Copa del Rei, que es disputa entre el 5 i el 7 de maig a Santander. L’equip de Carlos Ortega ha derrotat el Torrelavega als quarts de final de la competició (43-29), disputats al Palacio de los Deportes, i ara jugarà les semis d’aquest dissabte (18.00 hores) contra l’Ademar León, que ha derrotat el Guadalajara en el duel que ha donat el tret de sortida a tres dies d’handbol.

Dika Mem, Wanne, Janc i Cindric, amb sis gols cadascun, han estat els màxims anotadors blaugrana d’un enfrontament complicat en l’inici, però que a poc a poc el Barça s’ha fet seu, en part gràcies a les aturades de Gonzalo Pérez de Vargas al segon temps. Perquè, tot i que el Torrelavega ha plantat cara en l’inici, el joc dels blaugrana s’ha acabat imposant per tal de superar els 40 gols i assolir la classificació.

Inici complicat

El Torrelavega ha començat molt fort, jugant en atac de set per a 6 i una fèrria defensa. Això, sumat a les intervencions de Mile Mijuskovic sota pals, ha fet que el primer avantatge del partit fos càntabre (2-5, min 7). A poc a poc, però, el Barça ha reaccionat i s’ha començat a fer fort. D’aquesta manera, després d’un gol de Hampus Wanne, el Barça ha posat el +5 (16-11, min 25). Diferència que s’ha mantingut al descans (19-14, min 30), en una primera part en què Aleix Gómez i el mateix Wanne, amb molt bons minuts sobre el parquet, han fet cinc gols.

A la represa, un Barça que ha pogut començar a córrer i a exhibir la seva fortalesa ha anat ampliant les distàncies a poc a poc. També per l'aparició de Pérez de Vargas, finalment MVP d’aquest partit, que han estat aprofitades per fer mal els càntabres amb dos gols del porter (24-15, min 36).

Aquesta distància ha estat mantinguda, més o menys, per l’equip català, que ha pogut contemporitzar el joc. Així doncs, mitjançant els gols de Luka Cindric i Blaz Janc, els de Carlos Ortega, que no han baixat pistonada, han pogut posar el 43-29 final. Ara ja esperen les semifinals.

LA FITXA

BARÇA, 43

TORRELAVEGA, 29

Barça: Emil Nielsen, Thiagus Petrus, Ludovic Fàbregas (1), Dika Mem (6), Timothey N'Guessan, Aleix Gómez (5), Hampus Wanne (6) -set inicial-, Pérez de Vargas (2), Pol Valera (1), Luka Cindric (6), Melvyn Richardson (3), Jonathan Carlsbogard (1), Luís Frade (2), Martí Soler, Blaz Janc (6) i Domen Makuc (4).

Torrelavega: Mile Mijuskovic (1), Ivan Popovic (3), Borja Lombilla (1), Oswaldo Maestro (1), Fabrizio Casanova (5), Facundo Cangiani (3), Mikolaj Czaplisnki (4) -set inicial-, Isi Martínez (2), Nicolai Colunga (1), Alonso Moreno (2), Sergio Crespo, Martí Viloria, Jorge Prieto (3), Pedro Berrio, Diego Gándara (1).

Parcials: 2-2, 7-6, 9-10, 13-11, 16-11, 19-14 (descans), 22-15, 27-18, 30-21, 34-24, 38-24 y 43-29 (final).

Àrbitres: Jose Manuel Iniesta Castillo, Alberto García Rodríguez