Barça - Barcelos: Un crit valent per accedir a semifinals (5-3)

Els culers s'han imposat al conjunt portuguès que ha mostrat resistència fins a la pròrroga, on João Rodrigues i Helder Nunes han cantat més fort

El cant blaugrana ha ressonat amb més força a Viana do Castelo. El Barça ha derrotat un combatiu Barcelos a la pròrroga: 5-3. L'equip del gall s'ha topat amb la treballada victòria culer gràcies als gols de João Rodrigues (3), Pau Bargalló i Helder Nunes. Ara, els d'Edu Castro disputaran la semifinal contra el Porto (dissabte, 6 de maig a les 16 hores).

El Barça ha començat i ha continuat portant la veu cantant contra el Barcelos. D'aquesta manera, les primeres aproximacions han caigut del costat barcelonista -que per aquests quarts de finals de la WSE Champions League s'han enfundat l'equipació de la senyera-. Els alts decibels de la pista municipal José Natário amb càntics a favor de l'elenc portuguès no han amagat el control culer.

Conti Acevedo, la muralla dels portuguesos

En un context d'alta intensitat, només ha faltat l'efectivitat barcelonista. També per part del conjunt de Paulo Freitas. Incapaç de teixir llançaments clars. I quan ho ha fet ha aparegut la figura impermeable de Sergi Fernández. Si el 10 del Barça ha copsat focus esporàdicament, l'1 de l'elenc del gall ha estat un malson per als d'Edu Castro. El desequilibri constant i veloç d'Ignacio Alabart i un penal de João Rodrigues tampoc han servit per veure el primer gol barcelonista.

La defensa incansable de Sergi Llorca ha estat un dels altres puntals del Barça. Ara bé, també ha destacat la coralitat per eixugar l'elenc blanc-i-blau. Resistent a totes les envestides dels d'Edu Castro. La segona part s'ha iniciat amb la tendència de la primera. Llançaments desviats dels culers en un guió de constant domini. Ni Pau Bargalló, ni Ignacio Alabart, ni Helder Nunes, ni João Rodrigues han pogut estrenar l'electrònic. Però, el gol era qüestió de temps. Més quan els d'Edu Castro han continuat mostrant velocitat i fam ofensiva.

Arriben els gols

Un contracop magistral catapultat per una aturada de Sergi Fernández i culminat per Pau Bargalló han posat el primer. El 8 ha conduït una jugada plena de vertigen, que també ha tingut la participació d'Helder Nunes. Una alegria efímera, ja que el Barcelos ha reaccionat en un tancar i obrir d'ulls. Sense temps per a assaborir la dolçor de l'1-0, Alvarinho ha empatat. Una igualada poc esperada i que ha donat ales als lusitans, que han mostrat voracitat atacant després de l'1-1. Curta, perquè els d'Edu Castro han reprès la seva quotidianitat ofensiva de l'estic de João Rodrigues. El màxim artiller blaugrana a la Champions ha tornat a posar avantatge amb una sublim definició.

Amb un ambient hostil i en una pista que ha mostrat intensitat per les quatre cantonades, el càntic blaugrana ha sonat amb més força en l'esdevenir del partit. Marc Grau i Sergi Panadero han tornat a topar-se amb la muralla que ha construït Conti Acevedo. En conseqüència, s'ha vist una conclusió amb un marcador ajustat, on tot podia passar. I ha arribat l'empat del portuguès després d'un temps mort. Un potent xut de Vierinha s'ha colat al fons de la porteria de Sergi Fernández, que no ha pogut fer res. Així doncs, el Barça ha hagut de remar enmig d'una cridòria ensordidora dels aficionats del Barcelos

Alternatives en una pròrroga que veu la victòria culer

Conti Acevedo i Sergi Fernández han enviat el matx a la pròrroga amb dues intervencions cabdals als últims segons de temps reglamentari. Unes figures que també han contingut les festivitats en la primera part. No a la segona part. Perquè han marcat João Rodrigues i Rampulla. Com ha passat en el desenvolupament del marcador, l'elenc de Freitas ha encaixat bé el cop del gol culer i ha reaccionat per tornar a situar la igualada.

Ara bé, la resistència del Barcelos ha caigut amb l'aparició d'Helder Nunes. Un estel·lar 78 ha servit en safata la diana al golejador de la nit per posar el 4-3. Un resultat que el conjunt lusità ha volgut tornar a empatar amb un atac de cinc jugadors, però ha arribat la sentència barcelonista. Helder Nunes, a porteria buida, ha dibuixat un treballat 5-3. D'aquesta manera, el Barça ha derrotat l'equip del gall. Un símbol que a Portugal dona sort, però on el crit i la victòria culers han imperat per accedir a les semifinals. El Porto espera el dissabte 6 de maig a les 16 hores.

FITXA DEL PARTIT

Barça, 5
Barcelos, 3

Barça: Sergi Fernández, Pau Bargalló, Igancio Alabart, João Rodrigues i Helder Nunes -cinc inicial- Sergi Panadero, Marc Grau, Sergi Llorca,
Barcelos: Conti Acevedo, Danilo Rampulla, Luis Querido, Miguel Vierinha i Alvarinho Morais -cinc inicial- Miguel Rocha, Pedro Pereira André Centeno, Dario Gimenez

Gols: 1-0, Pau Bargalló (min 30); 1-1, Alvarinho (min 30); 2-1, João Rodrigues (min 34); 2-2, Vierinha (min 47); 3-2, João Rodrigues (min 56); 3-3, Rampulla (min 57); 4-3, João Rodrigues (min 59); 5-3, Helder Nunes (min 60)

Àrbitres: Cláudio Ferraro i Marco Rondina. Faltes: 8-7