Zalgiris - Barça: A la Final Four per la via ràpida (66-77)
Ofert per

Els blaugrana han sabut buscar el moment d'encert, que ha arribat al segon temps, per desencallar el partit a Kaunas, on tornaran en uns dies per jugar-se la glòria europea

El Barça ha exhibit maduresa a Kaunas per superar el Zalgiris (66-77) i tancar l'eliminatòria per la via ràpida que assegura que els culers jugaran la Final Four de l'Eurolliga per tercera temporada consecutiva.

Pocs punts per començar

L'inici de partit culer ha estat més que prometedor. Jan Vesely ho dominava tot des de la pintura, i l'estructura defensiva provocava un curtcircuit i un altre a l'atac lituà, el que ha provocat que transcorreguts set minuts de partit els locals només haguessin anotat tres punts (3-13).

Però els papers s'han invertit en els minuts posteriors, i Tomas Dimsa ha fet entrar el Zalgiris al partit amb cinc punts seguits mentre el Barça no ha estat capaç d'anotar en la segona meitat del quart, tancant així un primer període amb molt poca anotació (10-13).

En el segon, després d'un intercanvi de cistelles inicials, els blaugrana corrien el risc d'entrar en una sequera anotadora que ha interromput Álex Abrines amb un triple i Nikola Mirotic amb un altre, i en els que eren els seus primers punts quan gairebé s'havia disputat la meitat del partit, a la qual també s'ha arribat amb un mínim avantatge culer (26-29).

Un tercer quart decisiu

Els atacs seguien sent més aviat discrets, però tot ha canviat en el tercer quart amb diversos noms propis en diferents moments del mateix. El primer ha estat Tomas Satoransky, amb un parell de triples de forma consecutiva que, ajudat per tres tirs lliures de Laprovittola han permès agafar una distància prudencial a prop de la desena.

tobey zalgiris

I l'aportació més estel·lar l'ha fet un suplent com Mike Tobey, que ha demostrat la seva bona mà des del perímetre amb tres triples gairebé seguits que han augmentat la diferència fins als 16 punts, que han acabat sent 13 al final del quart per un triple sobre la botzina de Lekavicius (48-61).

Tornarem a Kaunas per jugar la Final Four!

Tot i que el Barça havia anotat més punts en 10 minuts que en els 20 anteriors, el Zalgiris es negava a que acabés tan aviat l'eliminatòria, i Jasekivicius ha intentat frenar la remuntada amb dos temps mort. Primer, després d'un triple en la primera cistella del període, però amb un parcial de 7-0 el tècnic blaugrana ha hagut de tornar a intervenir.

Després, per fi, Vesely ha anotat els quatre primers punts del Barça en el darrer quart i Abrines ha tret el franctirador per retornar aquest parcial de 0-7 per restablir els +13 a poc més de cinc minuts pel final. Un cop apagat l'incendi a Kaunas, el Barça n'ha tingut prou per controlar amb maduresa els minuts finals, amb un Jokubaitis especialment inspirat a casa seva, per assegurar-se que hi tornarà en un parell de setmanes, on els culers hi jugaran la Final Four de l'Eurolliga!

Abonaments esgotats

Poques hores després d’haver-se confirmat la classificació del FC Barcelona per a la Final Four de l’Eurolliga que es jugarà a Kaunas entre el 19 i 21 de maig, ja s’han esgotat els 500 abonaments que, des del passat 24 d’abril, el Club va posar a disposició dels abonats al Palau, primer, i de la resta de socis i sòcies posteriorment.

El Club va prendre la decisió de posar a la venda els abonaments disponibles abans de la disputa dels quarts de final contra el Zalgiris Kaunas, a causa de la proximitat entre l’eliminatòria i la mateixa Final Four.