El FC Barcelona celebra el Mes Europeu de la Diversitat

El FC Barcelona celebra el Mes Europeu de la Diversitat

Durant el mes de maig el Club donarà visibilitat a noves iniciatives i projectes en què treballa pel foment de la diversitat i la inclusió en tots els àmbits

Un any més el Barça celebra al maig el Mes Europeu de la Diversitat, duent a terme diferents activitats impulsades pel departament de Diversitat, Equitat i Inclusió. Una aposta pel foment de la comunicació inclusiva, i pel reconeixement de la diversitat en totes les seves formes -gènere, orientació sexual, diversitat funcional i cultural- i en tots els entorns. En aquest sentit, se celebraran diverses formacions, xerrades i esdeveniments esportius inclusius, tant interns com externs, i col·laboracions amb entitats alineades amb els valors del Club.

Cursos, formacions i eines per als treballadors i treballadores del Club

El FC Barcelona oferirà nous cursos i formacions. Aquest any treballadors i treballadores del Club disposaran de la formació online de Diversitat i Inclusió sobre biaixos inconscients, elaborada per la Fundació Aga Khan i promoguda per la Fundación Diversidad i que s’emmarca dins el projecte Diversity@Work impulsat per la Comissió Europea. La formació té com a finalitat promoure la diversitat i la igualtat en l’àmbit laboral amb l’objectiu d’identificar els biaixos inconscients i entendre com i perquè ens afecten en les nostres relacions professionals i en la presa de decisions.  

A més a més, es presentarà la nova Guia de comunicació inclusiva i no sexista del FC Barcelona, una eina de caràcter intern. L’objectiu d’aquesta guia és proporcionar una àmplia varietat de recomanacions per garantir que la comunicació al Barça sigui inclusiva i respectuosa amb totes les persones i col·lectius a través dels diferents canals de comunicació que s'utilitzen des del Club. 

Xerrades i visites a la Masia

La Masia acollirà una xerrada per a la prevenció de la LGTBI-fòbia, a càrrec de l’associació multiesportiva LGTBIQ+ sense ànim de lucre Panteres Grogues, amb la qual el Club ja té un conveni de col·laboració vigent. Joan Miró, president de Panteres Grogues, presentarà l’acte.

La Masia també rebrà la visita d’un grup de joves migrants que formen part de l’ONG Accem, la qual comparteix projectes amb la Fundació Barça, i que finalitzarà amb un partit de futbol a la Ciutat Esportiva Joan Gamper entre els mateixos membres de l’ONG.

Emocionant viatge del Fundació Barça a Amsterdam i trobada amb el primer equip

Segon desplaçament europeu del Fundació Barça aquest cap de setmana que, si fa un mes va viatjar a Croàcia per jugar la Special Power League, ara tindrà l’oportunitat de conèixer Amsterdam convidat per l’Ajax-Only Friends amb els quals compartiran una matinal de futbol. La trobada és especialment emocionant perquè tindrà lloc exactament mig segle després del fitxatge de Johan Cruyff pel FC Barcelona, precisament des de l’Ajax. La petjada de qui va ser un dels més grans futbolistes de la història ha estat igualment transcendent en els dos clubs, com a jugador i com a entrenador. Per això, i per la sensibilitat que Cruyff sempre va mostrar per les persones amb discapacitat, no hi ha millor tribut per a ell que aquesta trobada entre el Fundació Barça i l’Ajax-Only Friends.

A més a més, durant la segona quinzena de maig l’equip Fundació Barça es trobarà amb el primer equip de futbol masculí i assistirà a un dels seus entrenaments.

Col·laboracions amb organitzacions compromeses

Durant aquest mes se signarà un conveni amb l’Associació Catalana per a la Promoció de les Persones amb Sordesa (ACAPPS), una entitat sense ànim de lucre declarada d’Utilitat Pública, la qual es dedica a defensar i representar els drets i interessos de les persones amb discapacitat auditiva. Com a resultat del conveni, el Club disposarà de formacions, serveis de subtitulació audiovisual i assessorament en normativa d’accessibilitat, per part d’aquesta entitat.

El departament de Diversitat, Equitat i Inclusió i el Barça Innovation Hub (BIHUB) treballen també en el desenvolupament d'un projecte amb la startup Visualfy, empresa participada pel BIHUB, per tal de fer més accessibles les instal·lacions de l’Oficina d’Atenció al Barcelonista (OAB) per a les persones amb sordesa o amb pèrdua auditiva.

Les iniciatives dutes a terme pel FC Barcelona en el Mes Europeu de la Diversitat comptaran també amb la implicació d’alguns dels partners com Spotify o Allianz, dins del marc de patrocini del Club.

Declaració d’Elena Fort, vicepresidenta Àrea Institucional FC Barcelona

“Un any més ens sumem amb força al Mes Europeu de la Diversitat, impulsat per la Comissió Europea, amb iniciatives i projectes que donen visibilitat i promouen la diversitat dins l’Entitat i, per tant, fomenten una cultura inclusiva en la qual tothom se senti valorat i respectat. Alhora, establim aliances estratègiques amb entitats per continuar construint un Club amb instal·lacions més accessibles per als nostres socis i sòcies, i fans de tot el món, així com col·laboracions amb organitzacions compromeses amb els valors que representen el FC Barcelona”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut