Una porteria que ja és història

Una porteria que ja és història

El FC Barcelona signa contra el Betis la seva 24a porteria a zero i supera l’estadística de la temporada 2014/15

Tot fa pensar que la Lliga 2022/23 serà del Barça... però matemàticament encara falten alguns punts per sumar. El que ja no té marxa enrere és el rècord signat sota pals. Contra el Betis, Ter Stegen i companyia van assolir la seva 24a porteria a zero (en 32 jornades), una xifra rècord a la història del Club, superant les 23 porteries imbatudes del curs 2014/15.

A una del rècord del Chelsea

El rècord de Club assolit pel Barça 2022/23 suposa també igualar la millor marca de la Lliga espanyola al segle XXI. L’Atlètic de Madrid de la temporada 2015/16 va signar també 24 porteries a zero. Ara, el Barça té sis jornades per davant per superar aquest rècord... i de passada igualar també el rècord europeu del segle XXI, en poder del Chelsea de Mourinho del curs 2004/05. Els ‘blue’ van signar 25 porteries a zero.

11 gols en contra

Però hi ha més. El rècord de porteries a zero podria venir acompanyat pel de menys gols rebuts. Ara mateix s’han encaixat 11 dianes a la Lliga i els blaugranes encara tenen quatre de marge per igualar o millorar el rècord europeu del Chelsea 2004/05 (en va encaixar 15) i fins a set de marge per igualar o millorar la marca estatal de l’Atlètic de Madrid 2015/16 i del Deportivo 1993/94 (va encaixar-ne 18). 

Només dos gols com a local

La xifra d’11 gols encaixats té una segona lectura, que són els gols rebuts com a local. De moment només han estat dos, un de penal contra l’Espanyol i un en pròpia contra el Reial Madrid. Aquest registre, tenint en compte una Lliga de 20 equips i 38 jornades, és el més baix de la història de la competició en aquest moment de la temporada. I, fins al final de curs, el Barça encara té un marge ampli per endur-se aquest particular rècord ja que, fins ara, el Valladolid és l'equip que menys gols havia rebut a casa en una temporada a la Lliga, amb 6 dianes encaixades al Zorrilla la temporada 87/88.

Només queden tres partits a l'Spotify Camp Nou, contra l'Osasuna, aquest proper dimarts, la Reial Societat i el Mallorca.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut