Barça - Zalgiris: Amb els deures fets a Kaunas (89-81)
Ofert per

Els blaugranes guanyen el segon duel de l'eliminatoria i es situen a una victòria de classificar-se per a la Final Four

El Barça ha hagut de picar pedra per emportar-se el segon duel del play-off de l'Eurolliga. Els blaugranes s'han imposat al Zalgiris (89-81) en un duel que no ha tingut res a veure amb el primer enfrontament. Aquesta vegada els de Jasikevicus han hagut de suar per poder posar el 2-0 a l'eliminatòria i viatjar a Kaunas amb els deures fets. El proper repte dels blaugranes implica aconseguir la victòria en un dels dos partits a Lituània i assegurar la seva presència a la Final Four d'enguany.

El Barça ha completat un partit molt treballat on la defensa ha tornat a ser la clau per aconseguir la victòria. Novament, tal com ho van fer en el primer partit, Jan Vesely i Nikola Mirotic han tornat a tenir un paper fonamental per assolir el triomf amb 26 i 22 punts respectivament.

Els visitants marquen el ritme

L'inici d'aquest segon duel ha estat marcat per l'energia lituana. Els primers compassos han estat dominats pels visitants que, més encertats en els tirs de camp, han volgut posar por als blaugranes prenent el control del marcador (5-7, min. 3). Mentrestant el conjunt de Jasikevicius, malgrat que el Zalgiris estava més endollat, no s'ha ensorrat i capitanejats per Jan Vesely (6 punts), han anat seguint les petjades verdes a través d'un bon joc interior.

Els culers han aconseguit mantenir-se enganxats en el marcador i no donar opcions a l'equip de Kazys Maksvytis de posar terra pel mig. I malgrat que els percentatges en tirs exteriors no han acompanyat, els culers han aconseguit acabar el primer quart amb el resultat de 20-21.

S'iguala el duel

El segon període ha estat un continu frec a frec entre els dos equips. Quan semblava que el marcador es tenyia de blaugrana, el Zalgiris el tornava a posar de color verd. La diferència de punts entre els dos equips no ha variat més d'un parell de punts amunt i avall. Quan el Barça atacava amb una esmaixada, el conjunt lituà responia amb un triple, i així durant tot el temps. Amb un partit tan igualat (45-44), tot ha quedat obert per decidir-se a la segona part.

A la represa, Mirotic ha sortit disposat a trencar la igualtat. Amb dos triples consecutius els blaugranes han posat la màxima diferència local en el marcador amb el 51-47. i és que després del descans, els homes de Saras Jasikevicius han sortit amb les idees més clares en atac i amb una tàctica defensiva molt més resultant.

Aquest augment d'intensitat en la defensa ha promulgat alguns errors visitants que els blaugranes han sabut aprofitar. El Barça ha començat a dominar el rebot ofensiu i això ha donat ales als de Jasikevicus per anotar en segones oportunitats. Però el Zalgiris no estava disposat a deixar escapar el parit i amb un triple de Bradzeikis ha tornat a prendre el domini del marcador (60-61 min 28). Però si a l'inici del quart apareixia Mirotic per prendre el control del duel, al final ha aparegut Laprovittola amb un triple sobre la botzina per retornar el domini als blaugranes i arribar al darrer assalt amb el resultat de 68-66.

El blaugrana tenyeix el marcador

La cita de l'últim quart ha començat de manera immillorable pels culers. Dos punts de Mirotic i dos de Vesely han posat el +6 (72-66) que ha fet esclatar el Palau. Amb l'energia d'una afició bolcada, els blaugranes han començat a imposar el seu ritme del partit i la superioritat bbarcelonina s'ha notat al parquet, però no s'ha acabat de traduir en el marcador (78-76, mín. 36).

Als minuts finals, un triple de Jokubaitis ha tornat a donar aire els blaugranes i posar el +7 en marcador, una distància que els culers no havien assolit en tot el duel. Amb aquesta diferència i un Zalgiris desaparegut, el partit ha quedat vist per sentència i finalment els culers s'han imposat per 89-81. Amb aquesta victòria, els de Jasikevicus posen el 2-0 en l'eliminatòria i viatjaran a Kaunas amb els deures fets.