Barça - Atlètic de Madrid: Una victòria que deixa el títol a tocar (4-0)

Barça - Atlètic de Madrid: Una victòria que deixa el títol a tocar (4-0)

Les blaugranes han sumat tres punts més en un replet Johan Cruyff i estan a un pas d'apoderar-se de la quarta lliga seguida

La Lliga està a tocar. El Barça ha derrotat l'Atlètic de Madrid (4-0) al Johan Cruyff i, ara, espera que el Reial Madrid no guanyi al camp del Betis per fer esclatar el confeti blaugrana. Aitana (2), Vicky López i Hansen han estat les autores dels gols barcelonistes que han certificat la victòria lliguera número 25. El festival ofensiu de la segona part ha decidit un matx, que deixa pas al possible títol, però també a les semifinals de la Champions. 

 

El Barça ha anat per feina. Portant la batuta del matx, les de Jonatan Giráldez s'han plantat a l'àrea de l'Atlètic de Madrid quan encara molts espectadors i espectadores no s'havien assegut a les grades de l'Estadi Johan Cruyff. Un respectable entregat davant el pes ofensiu barcelonista. Alegre i veloç especialment per les bandes. Les triangulacions també s'han erigit en un dels altres arguments culers per trobar l'escletxa en un defensiu elenc visitant.  

Les visitants es desperten, però... 

D'aquesta manera, era de preveure que la celebració del primer gol blaugrana d'un assolellat matí fos qüestió de temps. No obstant això, ha costat. Perquè, progressivament, les madrilenyes han anat assentant-se en el matx. Tant ha estat així que han tret el cap a la porteria d'una tranquil·la, i sempre concentrada, Sandra Paños davant els xuts rivals. Més perillosos en els episodis dominadors esporàdics de l'Atlètic de Madrid, que en la superioritat sostinguda del Barça a través de la pilota. Ara bé, menys clarivident que en altres duels. 

Aitana colpeja primer

En aquest joc de contrastos, ha predominat el blaugrana. Quan menys s'albirava ha arribat la diana barcelonista. Una jugada plena de quirats que ha virat la tendència poc fluida de les culers amb la possessió. Un canvi de joc sensacional de Rolfö ha trobat la profunditat a la banda de Hansen, que ha connectat amb Aitana. La 14 ha definit amb qualitat i precisió amb la cama esquerra per posar un treballat 1-0.

Un resultat dinamitzador de més aproximacions a la porteria de Lola Gallardo, que ha vist com les seves companyes han resistit posant pressió, energia i pocs espais al mig del camp per dificultar el joc de les de Jonatan Giráldez. El desvergonyiment de la jove Vicky López i el desequilibri de la talentosa 10 tampoc han estat suficients per eixamplar la distància de la primera part. Sí que ho han fet a la segona. 

Recital blaugrana

Perquè, a la represa, tot ha canviat. El Barça ha agafat velocitat de creuer per certificar un nou triomf. I l'Atlètic de Madrid no ha pogut fer res per aturar l'inici fulgurant de segona part. El joc i les combinacions barcelonistes han estat dignes de museu i unes actives 30 i 10 han posat el 2-0 i el 3-0 respectivament. Sens dubte, que les blaugranes s'han espolsat la pressió matalassera i han exhibit qualitat i inspiració per virar el guió del duel. 

El somriure blaugrana ha tingut continuïtat. El 3-0 ha deixat pas al retorn de Mariona Caldentey als terrenys de joc. La mallorquina ha tornat a dotar de qualitat el persistent atac del FC Barcelona. La 9 ha tocat amb la punta dels dits el quart gol amb un llançament de falta quasi perfecte, que s'ha estavellat al travesser. Amb ritme ofensiu i sense cap mena de patiment, les de Jonatan Giráldez han conduït el matx a la conclusió. A la victòria número 25 a la Lliga F, que s'ha certificat amb el doblet d'Aitana. Un incontestable 4-0 que acosta al Barça al títol de Lliga. Ara, totes les mirades estan posades en el partit del Reial Madrid, que si no guanya provocarà l'alegria barcelonista en forma de trofeu. 

FITXA DEL PARTIT

Barça, 4
Atlètic de Madrid, 0

Barça: Sandra Paños, Marta Torrejón, Irene Paredes (Bronze, min 70), Mapi León, Rolfö, Walsh (Engen, min 70), Patri Guijarro, Aitana, Hansen (Crnogorcevic, min 63), Geyse (Bruna, min 63) i Vicky López (Mariona, min 63)
Atlètic de Madrid: Lola Gallardo, Pérez (Lundkvist, min 65), Cinta, Menayo, Moraza (Medina, min 75), Sheila, Irene Guerrero (Navarro, min 65), Maitane, Banini, Ajibade (Latorre, min 75) i Lucía Moral (Staskova, min 46)

Gols: 1-0, Aitana (min 28); 2-0, Vicky López (min 46); 3-0, Hansen (min 58); Aitana (min 88)

Àrbitra: Gallastegui Perez. Ha amonestat amb targeta groga les visitants Lucía Moral (min 44), Lundkvist (min 76), Eva Navarro (min 80)

Assistència: 4.850 espectadors i espectadores

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut