Forte-Barça: Empat de ràbia amb la Final Eight a l'horitzó (4-4)

Forte-Barça: Empat de ràbia amb la Final Eight a l'horitzó (4-4)

El Barça ha aixecat un 2-0 inicial i tot i no poder tancar la fase de grups amb victòria, ha sumat un empat abans de centrar els esforços europeus en la Final Eight de principis de maig

El Barça ha tancat la primera fase de la Lliga de Campions amb un empat molt treballat a Forte dei Marmi (4-4), després d'anar per sota en el marcador durant bona part del partit. Finalment, repartiment de punts en una jornada que també ha definit el rival culer en els quarts de la Final 8, que serà el Barcelos portuguès el proper 4 de maig a Viana do Castelo.

El Forte colpeja primer

El partit ha començat amb mitja hora de retard respecte a l'hora prevista, a causa d'un imprevist en el viatge dels àrbitres portuguesos, però a qui no ha afectat aquest contratemps és al Forte, que ha sortit al duel amb la intenció de demostrar el seu nivell i posar pressió al Valongo, amb qui arribava empatat a punts, però per sota en aquesta última jornada.

I, en un tancar i obrir d'ulls, els italians guanyaven per dos gols a zero. En primera instància, Elia Cinquini ha rematat de primeres des del lateral de l'àrea i ha agafat per sorpresa Carles Grau (1-0, min. 2). Pràcticament sense poder reaccionar, l'argentí Federico Ambrosio ha desviat una bola rematada per Torner i ha ampliat diferències (2-0, min. 3).

Panadero retalla distàncies

Edu Castro ha aturat la sagnia amb un temps mort i Joao Rodrigues hauria pogut respondre als dos gols italians amb un penal, però el portuguès no l'ha pogut transformar i ha calgut esperar uns minuts més per veure el primer gol culer. Pau Bargalló ha conduït la bola i no l'ha soltat fins que no ha vist Panadero dins làrea, que ha rematat de primeres signant un gran gol per retallar distàncies abans del descans (2-1, min. 12).

Perquè tot i que els blaugrana podrien haver empatat abans de la mitja part, Ignacio Alabart no ha pogut marcar de falta directa i els culers han sortit a la represa perdent. Però com en el primer temps, el Forte ha colpejat abans. Ambrosio ha aprofitat una desconnexió defensiva i ha superat per sobre Carles Grau (3-1, min. 26).

Joao Rodrigues en mode "killer"

Ara sí, la resposta blaugrana ha estat instantània, amb Marc Grau rematant al segon pal la segona assistència de Pau Bargalló (3-2, min. 27). El Forte ha fallat una falta directa uns minuts més tard, en el preludi de l'aparició del Joao Rodrigues més "killer". El portugués ha culminat una asisstència d'Helder Nunes (3-3, min. 37), i després ha destrossat una bola de Joan Pascual amb una fuetada de primeres que ha capgirat del tot el marcador (3-4, min. 42).

Pero Joao també ha tingut protagonisme a l'altra àrea, rebent una targeta blava que ha derivat en l'empat definitiu. Enric Torner no ha transformat la directa a la primera, però sí que ho ha fet en el rebot (4-4, min. 43), amb un gran gol que, a posteriori, acabaria sent l'últim.

Empat i a pensar en la Final Eight

En gran manera, per les bones intervencions del porter blaugrana Carles Grau. El Forte ha buscat insistentment una victòria estèril perquè el triomf del Valongo els deixava fora, però Grau ha tret tot el seu repertori d'aturades per tal que el Barça tanqui aquesta fase de grups amb un empat. Ara queda tancar la fase regular de la lliga amb dos partits que serviran com a preparació de la Final Eight de principis de maig a Viana do Castelo.

Fitxa del partit

Forte dei Marmi: 4

Barça: 4

Forte dei Marmi: Ricardo Gnata, Federico Ambrosio, Pedro Gil, Elia Cinquini i Enric Torner - cinc inicial - Marc Gual, Andrea Borgo, Domenico Illuzzi i Francesco Rossi.

Barça: Carles Grau, Ignacio Alabart, Pau Bargalló, Joao Rodrigues i Helder Nunes - cinc inicial - Joan Pascual, Sergi Panadero, Marc Grau i Sergi Llorca.

Gols: 1-0, Elia Cinquini (min. 2); 2-0, Federico Ambrosio (min. 3); 2-1, Sergi Panadero (min. 12); 3-1, Federico Ambrosio (min. 26); 3-2, Marc Grau (min. 27); 3-3, Joao Rodrigues (min. 37); 3-4, Joao Rodrigues (min. 42); 4-4, Enric Torner (min. 43).

Àrbitres: Miguel Guillherme i Teofilo Casimiro. Blava al local Federico Ambrosio i al culer Joao Rodrigues.  Faltes: 8-13

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut