Eric Garcia, reconvertit en pivot

Eric Garcia, reconvertit en pivot

El català va tornar a ser titular, però en una posició ben diferent a la que fins ara havia ocupat en el Barça

Entre les novetats en l'alienació de Xavi Hernández contra l'Elx va destacar la posició d'Eric Garcia com a migcampista, un paper que fins ara no havia desenvolupat dins dels esquemes del tècnic egarenc. Feia temps que la idea rondava pel cap de l'entrenador blaugrana, però no va ser fins a la vigília del duel contra el conjunt alacantí que el mateix Xavi va insinuar que, fins ara el central, podria desenvolupar amb èxit la posició de migcampista.

Lectura del joc, lideratge, físic i bona associació, Eric Garcia ho tenia tot per triomfar com a mig centre en el partit contra l'Elx, i així ho va fer. Des del xiulet inicial, el català demanava la pilota, baixava a donar ajudes als centrals i ordenava el joc. Tant la primera com la segona part va tenir aparicions notables tant amb aspectes defensius com de repartiment de la pilota. No és una posició fàcil, i el "24" va fer un gran paper ocupant l'espai, distribuint l'esfèrica i obrint el joc sobretot cap al carril de Jordi Alba.

Una línia de migcamp inèdita amb Eric Garcia a la sala de màquines juntament amb Sergi Roberto i Gavi. Segurament, les lesions de Pedri i De Jong van propiciar aquesta alineació inesperada, però tots tres van estar a l'altura en tot moment.

La idea i els elogis de Xavi

En roda de premsa el tècnic blaugrana va confessar que la idea de posar Eric Garcia amb migcamp no va ser idea seva, sinó de Jordi Cruyff: "Va ser una idea de Jordi Cruyff, actual director esportiu del club. Em va insistir que tenia condicions per jugar al mig del camp. Els últims mesos hem fet jocs de posició amb ell i exercicis posant-lo per dintre. Fins aquesta setmana que en un partit d'entrenament contra el filial em va donar les garanties per confiar en ell."

El mateix Xavi va felicitar davant dels mitjans el paper del fins ara central: "Ha estat una nit rodona, en tots els sentits. Hem fet un bon partit i l'Eric Garcia ha fet un partidàs. Podem tenir un pivot defensiu important i estic molt content per ell. S'ho mereix i és un jugador implicat i amb compromís".

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut