Partizan - Barça: Examen superat amb nota a Belgrad (80-89)

Nico Laprovittola, amb 25 punts, ha impulsat el Barça amb el suport d'un Mirotic líder a la segona part i una sobrietat global imprescindible per sumar el triomf

Classe magistral de serietat i maduresa la que ha protagonitzat el Barça per superar el Partizan (80-89) a Belgrad i refermar amb resultats la millora constant en aquest tram de temporada.

Laproshow a Belgrad

Amb l'ambient tòrrid habitual de Belgrad ha començat un partit que en els primers minuts ha tingut l'accent argentí de Nico Laprovittola. El base blaugrana ha liderat els primers atacs i ha anotat dos triples ben aviat per intentar apaivagar els ànims caldejats dels serbis.

Després d'un intercanvi de cops per totes dues bandes, els culers han aconseguit un lleuger avantatge al final del període (21-25) que hauria pogut ser de sis punts, però la cistella de Jokubaitis sobre la botzina s'ha acabat demostrant fora de temps. El segon quart ha arrencat amb Partizan trepitjant l'accelerador i amb un vell conegut com a protagonista, Dante Exum.

Igualtat màxima al descans

El base exblaugrana ha anotat fins a vuit punts de forma consecutiva per donar-li el primer avantatge als seus i fer embogir l'afició, en un moment que Saras Jasikevicius ha volgut aturar amb un temps mort amb el 32-27 en contra. Tobey ha respost amb un triple però els serbis no han afluixat i amb el 40-32 l'entrenador blaugrana ho ha tornat a frenar, ara sí, de forma efectiva.

Perquè en els últims minuts abans del descans el Barça ha recuperat el nivell inicial amb un Laprovittola dominador amb 14 punts a la mitja part i amb un triple de l'argentí i un altre de Higgins a les acaballes del període el duel ha arribat a la meitat amb tot en joc (45-44).

La segona part ha començat com ha acabat la primera, i els minuts de descans no han afectat la millora blaugrana, que amb un parcial inicial de 0-7 ha forçat Obradovic a demanar un temps mort que no ha servit per a res, perquè a la sortida ha arribat el màxim avantatge culer (49-61), que s'ha acabat reduint als vuit punts en acabar el tercer quart (58-66).

Serietat per segellar la sisena consecutiva

I en els últims 10 minuts, quan tot crema molt més, el Barça ha estat capaç d'agafar l'extintor i apagar tots els possibles incendis que s'anaven iniciant. Perquè Partizan ha batallat en tot moment i s'ha arribat a posar a tres punts, quan Laprovittola ha calmat les feres amb un triple que ha silenciat Belgrad.

El mateix efecte ha tingut el que ha anotat Satoransky perquè el Barça s'allunyés a deu punts en el moment clau per segellar una victòria, la sisena seguida que allarga un partit més les grans sensacions acumulades en les últimes setmanes.