Dídac Plana: “L’objectiu és afegir palets al caseller i el de la Copa del Rei ens ajudaria a afrontar el tram final amb més tranquil·litat

Dídac Plana: “L’objectiu és afegir palets al caseller i el de la Copa del Rei ens ajudaria a afrontar el tram final amb més tranquil·litat"

El porter del Barça de futbol sala repassa l'actualitat de l'equip abans de la disputa de la Copa del Rei d'Antequera

El proper cap de setmana, l’1 i 2 d’abril, el Barça de futbol sala disputa la Final Four de la Copa del Rei a Antequera. I ho fa amb un únic objectiu: tornar a conquerir el títol després de dos anys sense fer-ho.

Just abans de viatjar a la ciutat malaguenya, el porter del Barça Dídac Plana ha atès el web oficial del FC Barcelona per tal de repassar la situació de l’equip. Explica que el conjunt de Jesús Velasco afronta aquest repte amb ganes de capgirar la dinàmica i amb la “motivació de sumar un títol més al palmarès que serviria per agafar forces de cara al final de temporada”.

Les semifinals són contra el Palma, un rival que coneixeu a la perfecció. Què preveieu que us trobareu? 

“Esperem un partit duríssim. Tots sabem la dificultat que ens ha suposat sempre guanyar el Palma, sigui quina sigui la competició o el partit, i sempre ens ha exigit al màxim. Sabem que tractant-se d’una semifinal i amb l’accés a la final en joc serà un duel de petits detalls, de competir molt bé i, especialment, de tenir encert i les idees clares, sabent que serà una batalla molt complicada”.

I, esportivament, quins són els seus punts més forts?

“Penso que la defensa. Són un equip molt sòlid, que encaixa molts pocs gols, que ataca molt protegit i que sempre fa molt bé el balanç defensiu per no permetre massa transicions. És un equip tàcticament molt sòlid i nosaltres, amb les nostres armes, intentarem desordenar-los una mica. Buscarem que el partit vagi per on volem, portant el pes del joc i intentant atacar i marcar”.

Amb aquesta mentalitat, és molt important haver recuperat Ferrao i Dyego. Quines sensacions tenen i com us poden ajudar?

“Són dos jugadors amb rols molt importants, especialment en la fase ofensiva, sí. Tant pel que aporten com pel que suposen, perquè els defenses els tenen més respecte i no els defensen igual que a la resta. I vulguis o no aquesta jerarquia està present. Per a nosaltres és bo que hi siguin. Crec que, després d’unes setmanes aturats, estan agafant el ritme, estan apujant el nivell. A Ferrao li costarà més posar la maquinària a punt, perquè ha estat més temps de baixa, però sigui com sigui l’equip pot afrontar una competició com aquesta amb tothom, i això és molt important. Tots hem d’estar preparats per quan arribi el nostre moment”.  

Ferrao i Dyego són dos jugadors amb rols molt importants, tant pel que aporten com pel que suposen. Els defenses els hi tenen més respecte i vulguis o no aquesta jerarquia està present. És molt bo que hi siguin

DÍDAC PLANA

Parles de la importància de l’equip. Estem en un punt de la temporada en què ja acumuleu molts partits. Com arribeu físicament? I més per afrontar una competició tan curta, a cara o creu. 

“Diria que, a nivell físic, és cert que no estem en el millor moment. El desgast a aquestes alçades comença a passar factura, i més tenint en compte que hi ha molts jugadors internacionals a la plantilla. Però ara tots els equips estem en la mateixa fase, en aquest tram final de la temporada. Aquest any tornarem a tenir la dificultat màxima, i sabem que serà duríssim, però la nostra responsabilitat és arribar, com a mínim, a la final de la Lliga. La part positiva és que l’equip compta amb una plantilla àmplia. I si falta gent tenim els jugadors del planter, que ens ajuden molt tant en convocatòries com en partits. En aquest sentit, tenim un cert avantatge respecte als rivals, perquè potser no compten amb una plantilla com la nostra ni amb un planter com el blaugrana”.

Esmentes la responsabilitat, la exigència... Després de la Champions i la Copa d’Espanya, el que queda de temporada esdevé clau. Noteu la pressió?

“Sí, però per una part també ens motiva. Seríem molt hipòcrites si, d’aquí uns mesos, volguéssim jugar el play-off de la Lliga com el vam jugar l’any passat, en què ja érem campions de la Champions i teníem assegurada la plaça per a l'edició següent. El projecte està fet per competir a Europa, que és l’objectiu principal. Evidentment també guanyar la Lliga i els altres títols, però ser a Europa és molt important per a nosaltres. Tots en som conscients. Així que, per tant, sí que és una motivació extra, però també un estrès extra. Haurem de conviure amb això i ho haurem de saber gestionar de la millor manera possible, perquè la necessitat hi és i la responsabilitat també. Però sempre dic que l’equip està preparat per gestionar aquests detalls emocionals i intentarem fer-ho una vegada més. Estic convençut que ho aconseguirem”.

Aixecar el títol de Copa, doncs, seria important...

“Sí, sobretot per la dinàmica. Aquest any no està sent dolent, però ja hem quedat eliminats de la Copa d’Europa i no vam poder guanyar la Copa d’Espanya. Sí, caient a les semifinals i per penals, sense perdre el partit. No és un drama, però al final de temporada el caseller ha de tenir palets. Ara mateix en queden dos: un és la Copa del Rei i l’altre la Lliga. Independentment del que passi, sempre va bé anar acumulant títols perquè ens dona tranquil·litat. No és el mateix que guanyar la Champions, com he comentat abans, però sí que afrontes el que queda amb més confiança i no amb el ganivet al coll ja pressionant massa”.

mini_2022-03-23_ENTRENAMENTFCBFUTSAL_07

Per assolir aquesta Copa serà clau una bona actuació a la porteria. Personalment, i malgrat alguna lesió puntual, quines sensacions tens?

“Doncs crec que està sent una bona temporada. Anem alternant molt la porteria amb el Miquel (Feixas) i crec que l’equip surt beneficiat d’aquesta rotació. A nivell personal, crec que segueixo en la línia dels últims anys, de seguir millorant i seguir creixent. Tinc confiança i em sento molt recolzat tant per l’entrenador com pels meus companys i l’afició. Així que el meu objectiu és estar tan bé com sigui possible quan arribin els moments importants, aquests partits delicats en què tots sabem que la porteria és decisiva. I si em toca ser-hi, doncs estaré preparat i amb tota la confiança del món per rendir al màxim”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut