Unicaja - Barça: Victòria d'autoritat (81-86)

Els blaugranes aconsegueixen el 19è triomf de la temporada a la Lliga

Victòria important del Barça  davant l'Unicaja (81-86). Els blaugranes han acabat guanyant un duel que ha estat molt igualat de princpi a fi on ambdós equips han controlat en diferents moment el marcador. Amb aquest triomf, els blaugranes continuen a la segona posició empatats a victòries amb el Reial Madrid.

Els blaugranes més destacats del duel han estat Satoransky i Laprovittola amb 16 punts.

Ímpetu malagueny

El Martín Carpena no és un pavelló fàcil, i l'Unicaja ho ha demostrat. El conjunt andalús ha estat el clar dominador del primer quart. Els blaugranes han sortit amb una marxa menys i s'ha vist superat per l'equip malagueny que gràcies a un gran treball en defensa ha gaudit de més oportunitats per anotar (12-7, min. 6). Tot i que els blaugranes s'ha mantingut enganxats en el marcador, els d'Ibon Navarro han obert escletxa en els darrers minuts del primer període (24-16).

El segon quart no podria haver-se iniciat de millor manera que amb un parcial de 0-7 que ha obligat al tècnic local a demanar temps mort (27-23, min. 12). Ara bé, l'Unicaja no ha tardat a tornar reaccionar i ràpidament ha posat terra pel mig arribant als deu punts d'avantatge (36-26, min. 17). La diferència no ha anat a més, en part, gràcies a l'actuació de Nico Laprovittola. El base ha firmat un segon quart estratosfèric que ha permès els de Jasickevicius continuar dins del partit. Finalment, 39-35 per marxar a vestidors.

Capgiren i dominen

A la represa, un triple de Mirotic ha posat a tan sols un punt al conjunt blaugrana. I a la següent jugada una falta antiesportiva a favor dels catalans ha permès, al Barça, dominar el marcador per primer cop després dels minuts inicials (39-40, min. 21). El descans ha provat bé als culers i en sortir de vestidors han posat una marxa més per passar a controlar el duel (39-45, min. 22). Amb aquesta nova situació, el partit s’ha igualat, i tot i que el Barça ha mostrat una millor versió que la de la primera part, l’Unicaja tampoc ha afluixat. Així doncs,  per arribar al darrer quart amb tot per decidir.

El darrer assalt ha estat una autèntica lluita per dominar el marcador. Tot i que el Barça, gràcies a l’avantatge aconseguit al tercer quart, ha estat per davant gran part del temps, el conjunt andalús ha plantat cara i s’ha postulat per endur-se el duel. El partit ha anat augmentant les revolucions i als darrers cinc minuts han estat els més calents. Cada possessió ha estat una lluita i els jugadors s’ha carregat de faltes. Finalment, tot i l’amenaça malaguenya, els blaugranes han pogut sumar una nova victòria al caseller (81-86)