El Barça, un equip que no es deixa remuntar a la Lliga

El Barça, un equip que no es deixa remuntar a la Lliga

El conjunt blaugrana és l'equip que menys punts ha cedit després d'avançar-se en el marcador en un partit de Lliga

Ja no és notícia que els de Xavi Hernández realitzin un gran treball en defensa. I és que partit rere partit, els culers se superen en termes defensius per catapultar a l'equip cap a la part més alta de la classificació. Fruit d'aquesta solvència s'extreuen xifres com les 19 porteries a zero o els només 8 gols que s'han encaixat en 25 jornades. Però si ho combines amb un atac efectiu que permet avançar-se en el marcador en 21 dels 25 duels disputats obtens que al Barça no li han remuntat cap partit.

Marcar primer, sinònim de victòria

Sempre que el conjunt blaugrana ha obert la llauna ha estat sinònim de victòria. Fins en 21 ocasions aquesta temporada els homes de Xavi Hernández han estat els autors del primer gol del partit, i això s'ha traduït en 20 triomfs i un empat. L'únic partit el qual els blaugranes van veure com li igualaven el resultat va ser el derbi contra l'Espanyol on Marcos Alonso va perforar primer la porteria rival i Joselu de penal va posar l'1-1 final.

D'aquesta mateixa manera, doncs, el Barça és l'equip que menys punts ha concedit de la Lliga quan anava guanyant un duel, juntament amb l'Athletic Club i el Vila-real. Tan sols 2 punts han concedit els blaugranes després d'avançar-se en el marcador, i és que precisament aquesta xifra està a l'altura de pocs equips europeus. Altres conjunts de les cinc principals lligues que ho han aconseguit amb un bon balanç de desfetes i triomfs han estat el Nàpols (líder de la Serie A amb les mateixes xifres que el Barça) o el PSG (líder de la Ligue1 amb 23 victòries, 3 empats i 3 derrotes).

Poques situacions a remuntar

Els blaugranes encapçalen la classificació de la competició domèstica amb 65 punts i un balanç de 21 victòries, 2 empats i 2 derrotes. L'única victòria on el Barça ha hagut de capgirar un marcador advers ha estat el darrer partit abans de l'aturada del Mundial contra l'Osasuna. En aquella ocasió els culers van acabar 1-2 després dels gols de Pedri i Raphinha que van servir per remuntar l'1 a 0 inicial de David Garcia.

Així doncs, si és l'equip rival qui s'avança en el marcador, la victòria no està tan assegurada, tot i que no és impossible. Ara bé, aquest fet només ha passat en dues ocasions aquesta temporada, a banda de la victòria contra el conjunt navarrès, també va passar contra l'Almeria i  el Madrid, les úniques derrotes que acumulen els de Xavi Hernández després de 25 jornades.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut