Barça Atlètic - SD Amorebieta: Empat de mèrit (1-1)

Els jugadors de Rafa Márquez s’emporten un punt davant els cinquens classificats en un partit molt igualat

Empat de mèrit del Barça Atlètic, en un partit molt igualat i disputat a l’Estadi Johan Cruyff. En un matx on el Barça ha estat superior a la primera meitat i s’ha posat per davant amb el gol d’Aranda, però l’Amorebieta ha empatat amb un gol de falta.

El partit ha acabat amb els dos equips jugant amb un jugador menys. El Barça quedarà a un punt de posicions de play-off, sent els setens de la classificació.

Superioritat blaugrana

Inici molt disputat entre els dos conjunts, que es jugaven molt en aquest partit i això s’ha transmès al terreny de joc. Amb un primer ensurt que ha patit l’afició del Barça després d’un gran xut al pal de Jauregi. El davanter de l’Amorebieta ha tingut el primer gol del partit als cinc minuts de joc.

Això sí, els de Rafa Márquez han reaccionat, i Aranda ha marcat l’1-0. Bona pilota llarga per Barberà, el xut del davanter l’ha aturat el porter basc i el refús li ha quedat a Aranda que no ha perdonat sense porter i ha posat en avantatge als culers al minut 17. Era la primera gran ocasió del Barça.

Ho han seguit intentant els blaugranes que han continuat portant la iniciativa del partit, però no han aconseguit augmentar la diferència. Ni amb el xut de Luismi Cruz des de lluny que ha sortit desviat, ni amb una gran jugada individual d’Estanis Pedrola, que no ha aconseguit superar a l’últim defensor.

Empat amb un jugador menys

A la represa, el Barça continuaria sent superior als bascos, arribant amb molt perill, però no aconseguirien veure porta. Primer, Luismi Cruz, als 40 segons de la segona part rematava desviada una centrada que sortia a prop del pal d’Herrero. I després Diounkou, que havia entrat a la mitja part, intentava una gran jugada individual que acabava amb un xut per damunt del travesser.

La més clara, la tindria Pelayo, rematant al travesser una gran centrada de Luismi Cruz. El central havia atacat l’espai que havia deixat la defensa basca, però la seva rematada acabaria estavellant-se al travesser (min. 60).

I qui no perdonaria, seria l’Amorebieta, en una jugada molt semblant a la del pal de Pelayo. Falta que centraven els visitants i rematava Julen Jon Guerrero dins de l’àrea petita, impossible per Rafús (1-1, min. 63). El gol arribava quan més perill estava creant el Barça. I les males notícies pel Barça seguirien, ja que l’àrbitre expulsaria a Zalaya per doble targeta groga quan quedaven encara més de 10 minuts pel final del partit i a Ilias que estava a la banqueta per protestar l’expulsió del seu company.

En els últims minuts Rafús salvaria al Barça amb una parada espectacular a Jauregui quan quedaven sis minuts pel final del partit. I posteriorment, el partit s’igualaria, amb l’expulsió de Seguin, que ha vist dues grogues en cinc minuts. Finalment, cap dels dos equips ha aconseguit rompre l’empat i s’han repartit els punts a l’estadi Johan Cruyff.

LA FITXA

Barça Atlètic1

SD Amorebieta1

BarçaRafús, Vega (Diounkou, min. 45), Zalaya, Pelayo, Núñez, Aranda (Moha, min. 45), Casadó, Carbonell, Pedrola (Fabio, min. 73), Barberà (Roberto, min. 73) i Luismi Cruz.

AmorebietaMagunagoitia, Herrero (Seguin, min. 81), Etxeita, Rodríguez, Mier, Rayco (Ewan, min. 81), Sibo, Julen Jon (Cantón, min. 45), Yriarte, Bujan (Ortega, min. 67) i Jauregi.

Gols: 1-0, Aranda (min. 17); 1-1, Jon Guerrero (min. 63).

ÀrbitreArmando Irurtzun Artola que ha expulsat per doble targeta groga a Zalaya i a Ilias amb vermella directa (a la banqueta) i ha amonestat amb targeta groga a Estanis Pedrola i Victor Barberà del Barça. També ha expulsat per doble targeta groga a Seguin i ha amonestat amb targeta groga a Juan Rodríguez, Rayco i Etxeita de l’Amorebieta.

Assistència: 1279 espectadors.