Valongo Colquímica - Barça: Líders de grup! (3-5)

Els blaugranes es col·loquen com a primers del grup C de la WSE Lliga de Campions d’hoquei / FOTO: Sara A. Ferreira

El Barça d’hoquei patins ha aconseguit la segona victòria a la fase de grups de la WSE Lliga de Campions a Portugal en un partit molt complicat a la pista del Valongo. Els blaugranes han guanyat un partit molt competit en un pavelló ple de gom a gom per 3-5. Amb un clar protagonista, Pau Bargalló que ha marcat tres gols, que sumats als de Joao Rodrigues i el d’Helder Nunes han donat la victòria i el lideratge en solitari del grup als d’Edu Castro.

Gran primera meitat

El matx començava a ritme de partit de Champions. Un inici molt intens dels dos equips que sortien a guanyar. I el primer cop ha estat portuguès, després que l’àrbitre xiulés una falta directa que no perdonaria Carlitos al primer minut de joc per avançar al Valongo. Però, els d’Edu Castro reaccionarien i empatarien el partit dos minuts després amb una genialitat de Pau Bargalló picant la pilota (1-1).

El partit no s’aturava i seguia amb la mateixa intensitat que a l’inici. Amb un Barça més afinat que es posaria per davant després que Joao Rodrigues rematés una bona passada de Bargalló. Però, una vegada més l’empat duraria poc, només tres minuts. Miguel Moura empataria pels portuguesos (2-2, min 14).

I abans del descans, el Barça demostraria novament, una gran capacitat de reacció i es tornaria a posar en avantatge gràcies a una falta directa que Pau Bargalló no perdonaria davant Xano Edo (2-3).

Bargalló completa el hat-trick

A la segona meitat els d’Edu Castro han tornat a demostrar la la capacitat de reacció. El Valongo ha tornat a empatar el partit amb un gran gol d’Abreu des de molt lluny que ha sorprès al porter blaugrana, però a la següent jugada, Pau Bargalló ha marcat el seu tercer gol del matx de cullera (min. 32).

Els blaugranes havien d’aguantar el resultat els 18 minuts que faltaven i ho han fet, gràcies a una gran defensa i a sobretot a un immens Sergio Fernández sota pals. A tres minuts pel final, Carlitos perdonaria una falta directa enviant-la per sobre de la porteria i a l’últim minut Helder Nunes transformaria un penal per posar el 3-5 final.

Així, el Barça aconseguiria la segona victòria a la fase de grups de la Lliga de Campions. El proper compromís blaugrana serà el proper diumenge 12 al Palau Blaugrana davant el Sant Cugat.

FITXA DEL PARTIT

Valongo Colquímica, 3
Barça, 5

Valongo Colquímica: Xano Edo, Rafael Bessa, Facu Navarro, Nuno Santos i Diogo Abreu – cinc inicial – Miguel Moura, Francisco Silva, Carlitos i Facundo Bridge.

Barça: Sergio Fernández, Pau Bargalló, Joao Rodrigues, Marc Grau i Helder Nunes – cinc inicial – Ignacio Alabart, Sergi Panadero i Sergi Llorca.

Gols: 1-0, Carlitos (min. 1); 1-1, Pau Bargalló (min. 3); 1-2, Joao Rodrigues (min. 11); 2-2, Miguel Moura (min. 14); 2-3, Pau Bargalló (min. 16); 3-3, Diogo Abreu (min. 32); 3-4, Pau Bargalló (min. 32); 3-5, Helder Nunes (min. 50).

Àrbitres: Franco Ferrari i Massimiliano Carmazzi, que han amonestat amb targeta blava a Helder Nunes del Barça i a Carlitos del Valongo. Faltes: 9-10.