El Mundial d’handbol a escena

El Mundial d’handbol a escena

11 jugadors blaugrana, presents a la màxima competició d’handbol per seleccions

Dimecres comença una nova edició del Mundial d’handbol i el Barça estarà representat per 11 jugadors a set seleccions diferents. Només no estaran presents els quatre jugadors lesionats (Aitor Ariño, Haniel Langaro, Aleix Gomez i Tim N’Guessan) i Emil Nielsen (Dinamarca), que no ha estat convocat. Artur Parera ha estat seleccionat per jugar amb la selecció Júnior d’Espanya. 

Aquest és el repàs a cadascuna de les seleccions amb representació culer:

Espanya

Gonzalo Pérez de Vargas serà l’únic representant del Barça a la selecció espanyola. Amb les baixes de l’Aleix Gómez i l’Aitor Ariño per lesió, Jordi Ribera, seleccionador espanyol, ha decidit emportar-se només el porter blaugrana. 

Espanya és una de les candidates a arribar lluny al campionat del món. En el darrer Campionat d’Europa va perdre a la final davant de Suècia i és un dels equips que els darrers anys sempre ha estat a dalt de tot. Als Jocs Olímpics va endur-se el bronze després de vèncer a Egipte i sempre són un rival a témer per la resta de rivals. 

França

El Barça aporta a tres jugadors a la selecció francesa. Dika Mem, Ludovic Fàbregas i Melvyn Richardson seran els tres blaugranes que miraran d’endur-se l’or després de guanyar l’or olímpic, però que al passat Campionat d’Europa celebrat a Hongria i Eslovàquia van perdre a les semifinals davant de Suècia i no van emportar-se cap medalla cap a casa en caure derrotats per la lluita pel bronze davant de Dinamarca. 

Eslovènia

Blaz Janc i Domen Makuc són els dos representants blaugrana a la selecció d’Eslovènia. Els eslovens miraran de millorar el resultat de l’anterior Campionat d’Europa, en què van caure derrotats a la primera fase i on van anar de més a menys. Els balcànics tenen un equip jove i amb molta qualitat però necessiten refermar les bones sensacions dels seus jugadors amb un bon resultat en un campionat d’aquestes característiques per tal de demostrar que són unes de les seleccions amb més present i futur del continent europeu. 

Suècia

L’actual campiona d’Europa compta amb tres components blaugrana. En aquest cas són dos jugadors, Hampus Wanne i Jonathan Carlsbogard, i l’entrenador ajudant de Carlos Ortega, Tomas Svensson. Els suecs van fer un gran Campionat d’Europa l’any passat i mantenen la base d’aquell equip i seran un dels equips a batre. Els suecs són el segon millor equip en campionats del món amb 12 medalles, amb quatre d’or, quatre de plata i quatre de bronze.

Croàcia

Luka Cindric segueix sent un dels puntals de la seva selecció així com del Barça. El central croat blaugrana és un dels referents de Croàcia i han de fer un salt respecte al gener de l’any passat quan van caure a la Main Round. En aquella ocasió, van fer un gran paper a la primera fase però les esperances dels balcànics es van desinflar a la segona fase quan van perdre el primer partit davant Montenegro, que va acabar sent la sorpresa del campionat. Cindric i els seus companys necessiten demostrar que la bona generació de jugadors són capaços de competir al més alt nivell. 

Portugal 

Luis Frade i els seus companys travessen una època en què van fer passos segurs i millorant a cada campionat. El del 2023 podria ser el de la seva consolidació i permetre que la bona generació i la gran feina que estan fent els darrers anys demostri que l’equip portuguès està preparat per assolir cotes majors. Així doncs, la Portugal de Frade és un outsider que pot fer saltar la sorpresa com va ser Montenegro al passat campionat d’Europa. 

Brasil 

Després de la lesió de Haniel Langaro al partit de la Champions davant del Nantes, Thiagus Petrus serà l’únic representant del Barça a la selecció del Brasil. Petrus i els seus companys arriben a aquest campionat amb l'experiència suficient per tal de poder sorprendre. Un dels objectius dels brasilers seria arribar als encreuaments per a la consecució de medalles tot i que el nivell dels sud-americans no està al nivell dels europeus. Tot i això, aspiren a ser el primer equip del continent americà a aconseguir una medalla al Campionat del Món. 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut