Barça - Sevilla: Estrenen el 2023 amb victòria (4-0)

Les de Jonatan Giráldez inicien un mes de gener intens amb un nou triomf a la Lliga F, després del doblet de Salma Paralluelo i dels gols d'Oshoala i Pina

Nou any, però mateixa dinàmica. El Barça Femení segueix comptant tots els seus partits de la Lliga F per victòries i aquest dissabte, a l'Estadi Johan Cruyff, ha sumat el 14è triomf en 14 jornades (4-0). Ho ha fet contra el Sevilla, en un partit que ha dominat en tot moment i en què Oshoala, Pina i Salma Paralluelo (x2) han estat les golejadores.

D'aquesta manera, i després de més de dues setmanes sense futbol femení, els 5.098 espectadors presents a les grades del Johan han pogut tornar a gaudir del bon joc de l'equip de Jonatan Giráldez, que no ha donat opció a les andaluses.

Ja des del primer temps, el domini, el control del joc, la possessió i el ritme han estat culers. A més a més, i tot i el bon posicionament defensiu del Sevilla, ràpidament Oshoala ha aplanat el camí després de caçar una pilota a l'espai i enviar-la al fons de la porteria (1-0, min 11). No ha estat l'únic gol de la primera part perquè, minuts més tard, Clàudia Pina ha combinat amb Oshoala per anotar la seva sisena diana a la Lliga (2-0, min 34). La davantera de Montcada i Reixac encara podria haver ampliat les distàncies abans del descans des dels onze metres, però el seu llançament de penal s'ha topat amb el pal (min 45).

photo_5895215941363546719_y

Malgrat tot, aquest 2-0 ja ha estat massa difícil de capgirar per a un Sevilla superat, que ha vist com el Barça ha seguit buscant el gol a la represa. I Salma Paralluelo, amb un bon gol pocs minuts després d'entrar al terreny de joc, ha fet el tercer (3-0, min 70), després dels intents de Mariona, Crnogorcevic o Rolfö. L'aragonesa ha tornat a celebrar abans del final, després d'una combinació amb Aitana (4-0, min 84) que ha acabat per tancar el marcador.

Així doncs, el Barça Femení estrena el 2023 amb una victòria coral, la primera d'un mes de gener intens amb la disputa també de la Supercopa i la Copa de la Reina. De fet, el proper compromís de les de Giráldez seran els vuitens de final de la competició del KO contra l'Osasuna, el proper dimarts 10 de gener (20.45 hores) a les Instal·lacions Esportives de Tajonar.

La nota negativa ha estat la lesió d'Ingrid Engen, que ha entrat al terreny de joc al minut 76 i l'ha hagut d'abandonar quatre minuts després.

LA FITXA

Barça, 4

Sevilla, 0

Barça: Paños, Paredes, María León, Pina (Salma Paralluelo, min 64), Crnogorcevic, Mariona (Aitana, min 64), Patri, Bronze (Marta Torrejón, min 64), Rolfö, Oshoala (Bruna Vilamala, min 76), Walsh (Engen, min 76).

Sevilla: Sullastres, Eva Llamas, Inma Gabarro (Almudena, min 80), Payne, Meseguer (Calderón, min 90), Débora G., Cahynová, Martín-Prieto (Ana Franco, min 65), Arola (Ornella, min 90), Nicoli, A. Sampedro (Jessica Martínez, min 65).

Gols: 1-0, Oshoala (min 11). 2-0, Clàudia Pina (min 34). 3-0, Salma Paralluelo (min 70). 4-0, Salma Paralluelo (min 84).

Àrbitra: Elena Peláez Arnillas. Groga a Inma Gabarro.

Assistència: 5.098 espectadors.