Barça – Panathinaikos: Victòria patida (74-68)
Ofert per

Amb aquest triomf els blaugranes se situen amb deu triomfs i quatre derrotes al capdavant de la classificació, els mateixos que Mònaco i Fenerbahce

Nova victòria europea al Palau. Aquest cop, el Barça ha derrotat el Panathinaikos (74-68) després d'aguantar l'ímpetu dels de Radonjic en l'últim període. Malgrat que els blaugranes han dominat el marcador durant tot el partit, en el darrer quart el conjunt grec els han posat les coses difícils, però finalment els culers han sabut sobreposar-se i han segellat la victòria. El jugador del Barça més destacat ha estat Vesely, amb 15 punts i 22 de valoració.

Superioritat blaugrana

El matx ha començat amb un ritme frenètic. L'equip blaugrana ha sortit endollat des de la línia de tres i, de mica en mica, ha anat obrint escletxa en el resultat. I és que Laprovittola i Mirotic, amb dos triples cadascú, han despertat el Palau Blaugrana en posar el +10 en el marcador abans d'arribar al minut 5 (14-4). A la festa s'ha apuntat Satoransky, quan ha posat el punt d'espectacle amb una esmaixada de concurs. Una gran defensa dels de Saras i un Panathinaikos desencertat ha provocat que el resultat en arribar al segon quart fos de 28-12.

Al segon quart, als blaugranes els ha costat veure cistella durant els primers minuts. Malgrat que els de Saras no han estat tan endollats com en el primer període, han continuat dominant el partit i han sabut mantenir l’avantatge aconseguida al primer temps. Vesely ha estat l’encarregat d’aixecar l’eufòria del Palau després d'enfonsar la pilota amb una esmaixada i col·locar el +17 (37-20). I és que la bona circulació de pilota blaugrana ha permès arribar al descans amb un resultat de 43-30.

Patiment fins al darrer minut

El tercer quart no podia haver començat de millor manera. I és que Vesely ha tornat a aparèixer amb un aley-hoop, assistència de Satoransky, per obrir el compte blaugrana a la segona part. Malgrat l'ímpetu ofensiu amb què ha sortit el Barça, els culers han vist com perdien una part de l'avantatge a causa d'un parcial de 2-9 de l'equip visitant (47-39). Finalment, el Barça no ha pogut tornar a recuperar la màxima distància i s'ha arribat al darrer quart amb 62-51 al marcador.

I al darrer quart, nou començament amb espectacle. Aquest cop l’encarregat ha estat Nnaji que, amb assistència de Jokubaitis, ha firmat un aley-hoop brutal. Malgrat aquest inici, els de Radonjic han collat els culers, que han vist com a poc a poc el Panathinaikos s'ha apropat més al marcador (69-64). Però, finalment, els blaugranes han suportat l’estocada grega i s’han acabat emportant el duel per 74-68.

Després de la victòria europea, el proper compromís del blaugranes serà contra l’Unicaja (20h), a la lliga, aquest diumenge 18 de desembre al Palau Blaugrana.