Barça -  Cazoo Baskonia: Segon triomf europeu de la setmana (96-84)
Ofert per

Barça - Cazoo Baskonia: Segon triomf europeu de la setmana (96-84)

Els culers s'apunten la setena victòria europea amb Vesely i Higgins com a màxims anotadors

Dos de dos. El Barça ha aconseguit guanyar els dos duels europeus de la setmana després de derrotar al Baskonia (96-84). Els blaugranes, que venien de guanyar el dimarts passat contra el Partizan, han sabut aguantar un partit molt igualat on els bascos no han posat les coses fàcils. Com a referència anotadora culer han destacat Vesely (18p) i Higgins (17p).

Abans de començar el partit, les jugadores del Barça CBS, Ainhoa López i Lucia Navarro i els jugadors de masia Kasparas Jakučionis i Èdgar Moure, han llegit un manifest en contra les violències masclistes per commemorar aquest 25 de novembre.

Inici igualat

El primer quart ha destacat per la màxima igualtat sobre la pista, amb cap conjunt sent capaç de distanciar-se més de tres punts al marcador. Ambdós equips han generat situacions de tirs exteriors còmodes, però la manca d’encert en els llançaments de tres ( 3/7 pel Barça i 4/11 pel Baskonia) han provocat que ningú aconseguís portar el ritme anotador. Finalment, a la darrera possessió del primer quart, Vesely ha empatat amb un tir sobre la botzina (22-22).

Al segon temps, el Barça ha sortit decidit a dominar el matx. Els de Jasickevicius han optat per una pressió a pista completa que ha dificultat la sortida de pilota al conjunt basc. A més, els culers han tret rèdit dels 2+1, un de Higgins i un altre d’Abrines, per posar un petit avantatge al marcador (31-27, min 14). A mesura que passaven els minuts els triples han acabat entrant per les dues parts, 4/6 pels de Saras i 5/7 pels de Peñarroya. I quan semblava que arribaríem al descans amb un marcador igualat, una esmaixada de Da Silva (màxim anotador blaugrana de la primera meitat, 9p) ha col·locat el 52-48 al final del segon quart.

Higgins trenca el partit i dona la victòria

A la represa, el guió del partit ha estat similar al de la primera meitat. Els dos equips han buscat com fer mal el rival a través d’un ritme alt en atac i unaf defensa sòlida en la pintura per ofegar el joc interior (63-60, min 25). Malgrat això, el rebot ofensiu ha donat segones oportunitats, que el Baskonia ha sabut aprofitar per tornar a posar l’avantatge en el marcador als darrers minuts del quart (65-66). Ara bé, l’aparició estel·lar de Laprovittola, amb dos triples consecutius, ha encès al Palau Blaugrana i ha posat el màxim avantatge culer a les acaballes de tercer temps (73-66). Finalment, els de Peñarroya han tornat a retallar distància i s’ha arribat al darrer quart amb 76-73.

La igualtat s’ha mantingut fins a l’equador del darrer quart. A cada mínim avantatge que agafaven els culers, els de Vitòria responien i es mantenien dins del partit. Ni una esmaixada de concurs de Satoransky ha fet flanquejar els ànims bascos en posar el 81-78 al marcador. Però després d’un temps mort de Saras, ha aparegut Cory Higgins que amb dos triples consecutius ha eixamplat la diferència a vuit punts (87-79, min 36). Finalment, el Barça ha aconseguit trencar el matx a la part final, obtenint la segona victòria consecutiva a l’Eurolliga ( 96-84).

Amb aquesta victòria, el proper compromís de l’equip serà aquest diumenge 27 de novembre contra el Coviran Granada a les 17h de la tarda al Palau Blaugrana.