Joventut - Barça: Ensopegada a Badalona (82-79)
Ofert per

Els blaugranes han deixat escapar la victòria a l'Olímpic després que l'equip local capgires el resultat al darrer quart

Derrota a Badalona. El Barça no ha pogut sumar un nou triomf a la competició domèstica, ja que els de Saras han caigut 82-79 contra el Joventut de Badalona. Tot i dominar gran part del matx i firmar una primera part solvent, els culers s'han desfet a la segona meitat a veure com el Joventut capgirava el marcador. Laprovittola amb 19 punts i 3 assistències ha estat el jugador blaugrana més destacat.

Avantatge blaugrana

L’inici del partit ha començat amb domini blaugrana al marcador. Els tirs de Da Silva i Paulí han obert la llauna i han col·locat l’avantatge culer al lluminós (0-6). Tot i que La Penya ha començat desencertada, un tir de Feliz i els tirs lliures d’Ante Tomic han despertat al conjunt badaloní. Ara bé, dos tiples de Laprovittola a l’equador del primer quart han sufocat l’intent de remuntada verd-i-negre (6-16). I és que el base blaugrana ha estat el protagonista del primer període amb vuit punts. Al final del primer quart, l’escletxa en el marcador podria haver sigut superior, però el conjunt local ha dominat el rebot ofensiu i ha gaudit de segones oportunitats per anotar i retallar la distància (20-26).

La connexió Higgins-Vesely ha obert el compte anotador culer del segon quart. Tot i que els de Saras estaven dominant el partit, una pèrdua de Higgins i un 2+1 de Joel Parra han donat ales a La Penya que havia arribat a perdre de vuit punts (30-32). Malgrat això, els culers han sabut frenar l’impuls verd-i-negre amb sis punts de Vesely i un triple de Jokubaitis i col·locar-se nou punts per sobre a tres minuts del final de quart (32-41). Els darrers compassos de la primera part han estat igualats, amb intercanvis de cistelles i tirs lliures constants entre Joventut de Badalona i Barça. Finalment, l’home blaugrana del segon quart, Vesely  amb 12 punts, ha posat novament el +9 al marcador (38-47) per tancar la primera meitat.

Remuntada local

A la represa, tot i que el Barça intentava trencar el matx, les continues arrancades de La Penya, han impedit ampliar la distància en el marcador. Els triples de Higgins i Da Silva han servit al conjunt blaugrana per mantenir-se per davant en el lluminós (45-55). Ara bé, després d’una parcial de 8-0, el conjunt local ha posat contra les cordes a l’equip culer que ha vist com perdia gran part de l’avantatge en el marcador (55-57). Amb el partit gairebé igualat, els darrers minuts del tercer quart han estat un intercanvi de cops on cap dels dos equips ha sabut imposar l’atac per sobre la defensa i això ha provocat arribar al darrer quart amb un marcador ajustat (62-66).

Als primers compassos del darrer quart ha tornat a aparèixer Vesely amb un aley-hoop per anotar els dos primers punts del quart (62-68). Malgrat el començament culer, el conjunt badaloní s’ha posat a un punt de distància quan faltaven cinc minuts pel final del partit (69-70). Per primer cop en tot el partit, el Joventut s’ha situat davant en el lluminós després d’una cistella de dos de Parra i un triple de Feliz (74-70). En els darrers minuts de partit, Laprovittola ha tornat a aparèixer al darrer quart per empatar el marcador (74-74). Malauradament, els intents del Barça per tornar a posar l’avantatge en el marcador no han estat suficients per obtenir el triomf.

Ara, després de la derrota, el proper compromís del Barça de bàsquet serà el dimarts vinent, al Palau Blaugrana, contra el Partizan, en el duel corresponent a la 9a jornada de l'Eurolliga.