Matheus:

Matheus: "Encara en volem més"

L'ala del Barça de futbol sala parla sobre el proper repte a la Champions i repassa el seu estat de forma i el de l'equip

Matheus Rodrigues ho té clar. El Barça anirà a totes per aconseguir el bitllet per a la Final Four de la UEFA Futsal Champions League. Per aconseguir-ho, del 23 al 26 de novembre, a Croàcia, el Barça haurà de quedar primer a la Elite Round d'un grup que comparteix amb el United Galati (Romania), l'Sporting Anderlecht (Bèlgica) i l'anfitrió, el Pula (Croàcia).

Sense marge d'error, l'ala repassa aquest proper repte europeu i parla sobre com es troba després de perdre's la Main Round per lesió.

Primer de tot, Matheus, com està físicament?

"Bé, estic bé. Em vaig perdre la Main Round de Malta per una lesió a l'adductor, però ara ja he jugat un parell de partits amb bones sensacions. Em trobo molt bé, en perfectes condicions per ajudar l'equip".

Ho ha dit, es va perdre la Main Round i ara arriba la Elite Round gairebé sense temps per descansar… i sense marge de maniobra. Com l'afronteu?

"Amb moltes ganes. Jugar la Champions sempre és especial, sigui la ronda que sigui. No serà fàcil perquè a la Elite Round no es pot fallar. O et classifiques com a primer de grup o estàs fora. Haurem de posar els cinc sentits en cada minut de cada partit. Sabem que és una fase molt difícil. Tant l'Anderlecht com el Pula han fet un bon equip. Els detalls seran molt importants i haurem d'estar centrats i competir a un nivell molt alt per ser a la Final Four".

mini_BaraFutsal-BeSoccerCDUMAAntequera2-1J08Lliga1aDivisiLNFS20222023_fcbfutsal_antequera-036

Com a actuals campions, per més inri porteu el pes de ser favorits…

"Sí, i ens toca complir les expectatives. Com bé dius, som favorits sobre el paper, però ho hem de demostrar a la pista. No es pot cometre cap error. Només en passa un i és el nostre objectiu més gran. Estem molt units, anirem a totes i viatgem convençuts que tornarem amb el bitllet per a la Final Four a la butxaca".

United Galati. Sporting Anderlecht. Pula. On estarà la clau per classificar-se?

"En la unió del nostre grup, la concentració i fer el que sabem fer. Si estem al nostre millor nivell, els rivals ho tindran molt difícil per superar-nos".

"Sabem que és una fase molt difícil. Haurem de posar els cinc sentits a cada minut de cada partit"

MATHEUS

I el Barça, aquesta vegada sí, podrà comptar amb Matheus. Creu que està en el millor moment al Barça?

"Sí. Em va costar l'adaptació, perquè el futbol brasiler és més lliure i aquí és molt més tàctic. Però ara em sento amb confiança, important en l'equip. Des que vaig arribar tots m'han ajudat molt i crec que puc ser útil per a l'equip. Jugar amb aquests companys és molt fàcil i, a més a més, sento una connexió especial amb l'afició".

Imagino que ha ajudat trobar un grup tan unit. Es veu molt bon ambient.

"Tot l'equip és una pinya, i això es nota. Fora de la pista m'han ajudat moltíssim, potser més que dins, perquè jo vaig venir aquí sol, sense la família, i ells sempre han estat molt agradables. Dins la pista, amb la qualitat que tenen, tot surt natural".

I que important és el Palau…

"I tant. Són els millors. El Palau sempre ens dóna un plus, però notem els ànims i l'alè de l'afició encara que sigui lluny, juguem on juguem".

L'arribada de Velasco també l'ha ajudat a créixer. Què ha après i què creu que ha millorat?

"Noto que tinc confiança i això m'ajuda a arriscar i a encarar més, perquè el meu fort és l'un contra un. Però, a més a més, des que ha arribat el míster, crec que he millorat en defensa. Em sento important en l'equip i ell m'ha ajudat. Quan va arribar, tots vam començar de zero i des del primer moment ha fet que el futbol sala de tots anés a més".

2022-11-17_PREVIAFCBFUTSAL_01

I l'equip, què creus que ha millorat des de l'arribada de Velasco?

"L'estil de joc de Jesús ens va molt bé i ens ha ajudat molt a créixer. A nosaltres ens agrada jugar la pilota i ell defensa aquest estil. Ens ha aportat, també, en defensa i en les jugades a pilota aturada. L'any passat ho vam guanyar gairebé tot i aquesta temporada encara en volem més".

Doncs esperem que segueixi la ratxa. Pel que fa a això, per acabar, completa la frase. Guanyar la Champions seria…

"Guanyar dues Champions seguides seria brutal".

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut