Luxol St. Andrews - Barça: Cap a la Ronda Elit com a caps de sèrie (1-7)

Amb aquesta victòria, els blaugranes certifiquen el pas a la següent ronda després de guanyar de forma contundent els tres partits de la Main Round

Primer objectiu de la temporada assolit. Després de la victòria contra el Luxol St. Andrews a la darrera jornada de la Main Round, l’equip blaugrana ha assegurat la primera posició del grup i es classifica per a la següent ronda de la Champions. La conseqüència de passar com a cap de sèrie no és una qüestió menor, ja que en el sorteig del pròxim dijous evitarà els altres primers de grup, com ho són el Benfica, al grup 4, l’Sporting, al grup 2, i el Palma, al grup 1.

Domini blaugrana capitanejat per Lozano

El Barça ha sortit a totes en l’inici del partit amb l’objectiu de sentenciar la primera plaça del grup 3. I en els primers minuts de joc, el conjunt barceloní ja havia avisat diverses vegades la porteria contrària. El gol no s'ha fet esperar perquè al minut cinc de partit, Lozano ha avançat el Barça en el marcador després de rematar amb l’esquerra un refús del porter maltès. El capità no n’ha tingut prou i, dos minuts més tard, ha provat una voleia des de fora l'àrea que ha situat el 0-2 en el marcador.

Tot i que una pèrdua ha provocat la transició del Luxol St. Andrews que ha acabat amb el gol de Vitinho (1-2), els culers no han baixat els braços i han continuat amb el pla de partit. El conjunt blaugrana ha continuat generant ocasions de perill i ha frustrat totes les opcions de l’equip maltès de posar l’empat en el marcador. A més, els intents blaugranes, finalment, han donat els seus fruits i Ferrao ha aprofitat una assistència de Marcenio per aconseguir l’1-3 un minut abans d’arribar al descans.

El brasiler, que jugava el partit coincidint amb el seu 32è aniversari, ha sumat el seu tercer gol en aquesta Main Round després d’anotar el darrer gol blaugrana de la primera part.

Sentència i caps de sèrie

A la represa l’equip local ha sortit amb la intenció d’apropar-se en el marcador i, ja des de l'inici, ha jugat amb porter-jugador. L’estratègia, però, no els hi ha resultat perquè immediatament a la següent jugada ha marcat Sergio González després d’una gran combinació amb Adolfo (1-4).

A partir d’aquí la pluja de gols blaugranes no s’ha aturat. Adolfo ha estat l’encarregat de situar el cinquè després d’un xut imparable amb la cama esquerra (1-5). D'altra banda, Lozano ha tornat a veure porteria amb un xut creuat amb la dreta que ha superat el porter maltès (1-6). A la festa també s’hi ha sumat Pito, quan ha aprofitat una pèrdua i ha enviat la pilota al fons de la porteria (1-7).

Amb el duel més que decidit, Àlex Lluch ha gaudit d’alguns minuts en aquesta Main Round. El porter del filial ja va debutar el 2019 amb el primer equip, precisament, en el darrer partit de la Main Round contra el Vytis.

Finalment, el Barça ha acabat la Main Round amb tres victòries, 21 gols a favor, 2 en contra i amb la participació de tots els jugadors convocats.

Ara l'equip blaugrana espera els rivals de la Ronda Elit que es diputa del 24 al 27 de novembre. El sorteig se celebrarà el proper dijous 3 de novembre. Però mentrestant, la competició estatal no s’atura: el proper repte, dissabte 5 de novembre al Municipal Agustín Mourís contra el Noia Portus Apostoli (17h).

Luxol St. Andrews, 1

Barça, 7

Luxol St. Andrews: Celio, Diece, Vevé, Oliveira Días (1), Bizjak -cinc inicial – Alves, Fumasa, Maikinho, Mangion, Raducu, Telisi, Vella, Zammit.

Barça: Feixas, A. Coelho, Dyego, Adolfo (1), Ferrao (1) -cinc inicial- Pito (1), Antonio Perez, Carlos Ortiz, Marcenio, Lozano (3), Lluch, Sergio Gonzalez (1), Catela.

Gols: 0-1, Lozano (min. 5); 0-2, Lozano (min. 7); 1-2, Vitinho (min.12); 1-3, Ferrao (min. 19), 1-4, Sergio Gonzalez (min. 21); 1-5, Adolfo (min. 24); 1-6 Lozano (min. 27); 1-7, Pito (min.30)

Àrbitres: Nicola Manzione, Done Ristovski, Miguel Castilho.

* FOTO: Domenic Aquilina