Aalborg - Barça: Es refan i refermen el liderat (33-39)

Els de Carlos Ortega continuen imbatuts a Europa i mantenen la primera posició del grup B de la Lliga de Campions

Després de la desfeta a la pròrroga de la final de la Super Globe, el Barça d’handbol s’ha refet de la millora manera possible: guanyant el seu partit de Champions. I és que els de Carlos Ortega han derrotat l’Aalborg danès (33-39) i sumen dos punts que permeten mantenir el liderat del grup B i continuar invictes. Aleix Gómez, amb 11 gols, ha estat el màxim anotador, en un partit que no ha estat fàcil.

Perquè els blaugrana no només han hagut de fer front al rival, molt competitiu, sinó també a les pròpies càrregues físiques d’un mes ple de partits i de viatges, l’últim a l’Aràbia Saudita. Però el campió d’Europa ha tornat a demostrar que vol mantenir la bona línia, malgrat el cansament.

L’equilibri com a tònica

La igualtat ha estat la tònica del matx, especialment durant la primera part. Només uns períodes concrets, amb domini altern, han decantat una mica la balança en el control del partit. Però el resultat al descans ha marcat l’equilibri viscut sobre la pista (19-19, min 30).

Així, després d’un inici igualat (8-8, min 14), l’Aalborg ha aprofitat uns minuts de pèrdues i precipitació blaugrana, i amb un parcial de 5-0 ha ampliat diferències (11-8, min 15). Però, després d’un temps mort d’Ortega, el Barça ha reaccionat bé, amb una millora defensiva, un parell d’aturades de Gonzalo i un parcial de 0-4 (11-12, min 20).

El Barça accelera

Neutralitzat de nou l’electrònic, l’intercanvi de cops ha estat constant (19-19, min 30) fins ben entrada la segona part. L'aparició de Nielsen després del pas pels vestidors ha estat important també perquè, amb el pas dels minuts, el Barça pogués posar-se per davant (24-25, min 38).

Amb un esforç titànic, els d’Ortega no han notat el desgast, i amb l’efectivitat i les aturades d’un Nielsen imperial s’han ampliat les diferències (29-36, min 55). Un resultat que ha sentenciat el triomf, ja que l’Aalborg no ha tingut ni la capacitat ni el temps per reduir-lo, i els dos punts s’han tenyit de blaugrana (33-39, min 60). Una vegada més en aquesta Champions. I ja van cinc de cinc.

LA FITXA

Aalborg, 33

Barça, 39

Aalborg: Gade, Sandell (8), Bjørnsen (5), Møllgaard Jensen (-), Pálmarsson (3), Barthold (2), Claar (3) -set inicial- Ludvigsen (ps), Nielsen (4), Jakobsen (1), Mikkel Hansen (3), Hoxer (3), Antonsen (1), Klove (-), Flodman (-), Ladefoged (-).

Barça: Gonzalo, Wanne (2), N’Guessan (4), Cindric (2), Mem (8), Aleix Gómez (11), Fàbregas (2) -set inicial- Nielsen (ps), Thiagus Petrus (1), Carlsbogard (-), Blaz Janc (1), Richardson (-), Ariño (4), Frade (3), Langaro (1), Makuc (-).

Parcials: 4-4, 6-7, 10-8, 12-12, 15-15, 19-19 (descans), 23-22, 26-27, 27-28, 29-32, 30-36, 33-39 (final).

Àrbitres: Dalibor Jurinovic, Marko Mrvica.