Set victòries consecutives a la Lliga

Set victòries consecutives a la Lliga

Una victòria dels de Xavi al Bernabéu suposaria la millor ratxa de l’equip des que l’egarenc n’és el tècnic

Després de l'última victòria davant el Celta, el Barça es va tornar a col·locar líder de la Lliga, sense haver perdut cap partit en tota la competició domèstica. I és que després d'empatar a la primera jornada davant el Rayo Vallecano al Camp Nou (0-0), els de Xavi no han deixat de sumar de tres en tres. La del Celta va ser la setena victòria consecutiva a la Lliga.

Els blaugranes no aconseguien aquesta ratxa en Lliga des de la temporada passada. Entre la jornada 25 i la jornada 31, on, per cert, es van assolir victòries importants com al Bernabéu (0-4) o davant el Sevilla (0-1). És fins aleshores la millor ratxa d'ençà que Xavi està al capdavant de l'equip, i amb la victòria d'ahir iguala el seu propi rècord. L'última ratxa va acabar amb una derrota al Camp Nou davant el Cadis per 0-1.

De fet, les 7 victòries consecutives del Barça fan que sigui l'equip amb la millor ratxa actual de victòries a tot Europa. El segueixen el Lorient francès amb 6 victòries consecutives i el Mònaco i el Nàpols amb 5.

Toca continuar amb la ratxa

Ara l'objectiu és superar la barrera de les set victòries consecutives, i no hi ha millor escenari que el Santiago Bernabéu davant el Reial Madrid per aconseguir-ho, el primer clàssic de la temporada. Un partit on, si el Barça aconsegueix la victòria, es col·locaria com a líder en solitari, a més de seguir amb la gran ratxa a la Lliga.

En el cas de guanyar, el Barça hauria arribat ja a les 8 victòries consecutives, cosa que no aconsegueix des de la temporada 2018/19 amb Ernesto Valverde a la banqueta. Un fet que ens podria fer somiar a arribar al rècord històric de la Lliga, el que va assolir el FC Barcelona la temporada 2010/11 amb 16 victòries consecutives a les ordres de Josep Guardiola. Un rècord que comparteix precisament amb el següent rival, el Reial Madrid entre la temporada 2015/2016 i la 2016/2017.

La importància de deixar la porteria a zero

I és que una part important d’aquestes 7 victòries consecutives ha estat la defensa culer. Els de Xavi només han encaixat 1 gol en tota la Lliga, el que li va fer la Reial Societat a la segona jornada. I des de llavors la porteria de Ter Stegen ha quedat sempre sense rebre cap gol. Cosa que ha fet que l'alemany hagi batut el seu propi rècord, aconseguint ja 624 minuts consecutius sense rebre cap gol en Lliga.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut