Atlético Baleares – Barça Atlètic: Derrota cruel a l'Estadi Balear (3-2)

Malgrat aconseguir capgirar la diana inicial dels locals, els culers no han pogut sumar cap punt després d’encaixar dos gols quasi consecutius en el tram final del partit

Resultat amarg per al Barça Atlètic (3-2). Tot i firmar uns primers 70 minuts molt consistents dominats per als homes de Rafa Márquez en tot moment, els barcelonins no han pogut sumar cap punt de l’Estadi Balear. Dos gols anotats en menys de tres minuts de l’Atlético Baleares han esterilitzat la remuntada inicial dels blaugranes aconseguida gràcies als gols de Txus Alba i Víctor Barberà.

Ara, després d’un doble duel lluny de casa, els blaugranes es retrobaran amb l’Estadi Johan Cruyff el dissabte vinent per disputar el partit corresponent a la jornada vuit de la Primera RFEF contra el CE Sabadell.

Inici desafortunat

El Barça Atlètic de Rafa Márquez ha saltat al terreny de joc de l’Estadi Balear amb un objectiu clar: sumar els primers tres punts com a visitant de la temporada. Per fer-ho, els barcelonins han encarat el duel amb un ritme elèctric en àtac. Així, l’ímpetu ofensiu blaugrana inicial no ha tardat a traduir-se en accions tangibles de gol contra la porteria local. Juanda, des del sector esquerre i Ilias Akomach, des del dret, han intimidat la defensa balear amb insistència, però la sort no ha estat de cara dels dos extrems en aquest primer temps.

Ara bé, minuts més tard, la mala astrugància ha tornat a frenar el bon plantejament dels de Rafa Márquez. I és que en una de les primeres ocasions dels locals, els illencs han aprofitat un aïllat córner des de la banda esquerra per sumar la primera diana del matx gràcies a un desafortunat rebot de Carbonell que ha deixat sense capacitat de reacció a Nil Ruiz (1-0, min. 28). Després del primer moviment en l’electrònic, el planter barceloní ha continuat intentant desdibuixar el pla defensiu dels homes de Jordi Roger amb llargues possessions de pilota, però no ha estat suficient per igualar el duel i el partit ha marxat al descans amb un resultat advers per als culers.

La insistència culer té recompensa...

A la represa, els focus de la càmera han continuat enfocant de forma reiterada a la porteria de l’Atlético Baleares. El duel no ha canviat de rumb i totes les ocasions de perill acabaven tenint com a protagonista a Réné, autor de dues aturades de molt mèrit contra els xuts de Juanda i Txus Alba. No obstat això, la bona actuació del porter balear no ha estat suficient per evitar l’empat blaugrana. Txus Alba ha demostrat tota la seva vivesa interceptant una arriscada passada enrere de la defensa local per plantar-se davant del porter rival i finalitzar la jugada amb una precisa definició que s’ha acabat introduint al fons de la xarxa illenca (1-1, min. 65).

Un cop trobada la igualada, el partit ha entrat una fase de descontrol. Mentre els barcelonins volien aprofitar el gol per agafar embranzida, els balears han pujat el ritme per tal de ressorgir en el partit i limitar els àtacs culers. Això ha propiciat un context d’anades i tornades en què el primer beneficiat ha estat el conjunt de Rafa Márquez. Els blaugranes han capgirat el gol inicial local amb una gran jugada coral que ha acabat amb una esplèndida definició de Victor Barberà (1-2, min. 72).

... però uns minuts finals embogits sentencien als culers

No obstant, una vegada feta la feina més difícil, el conjunt català no sabut baixar les pulsacions del duel i el partit ha continuat submergit en un escenari de moltes ocasions. D’aquesta manera, els balears s’han fet forts i han reaccionat de manera molt efectiva amb dues dianes quasi consecutives de Dioni (2-2, min. 76) i Miguelete (min. 79) que han acabat condemnant a un planter barceloní, que durant quasi 70 minuts, ha mostrat una cara molt competitiva.

Atlético Baleares, 3

Barça Atlètic, 2

Atlético Baleares: René, Laure, Olaortua, Josep J. (Kevin, min. 33), Forniés, Petcoff (Toni Ramón, min. 45), Cordero (Alfonso, min. 45), Pastrana, Hugo (Canario, min. 58), ‘Kaxe’, Dioni.

Barça Atlètic: Nil Ruiz, Zalaya, Roberto (Víctor Barberà, min. 69), Nuñez, Juanda (Fabio, min. 69, Txus Alba (Aranda, min. 84), Carbonell, Pelayo, Àlex Valle (Román Vega, min. 84), Aleix Garrido, Ilias Akhomach (Luismi Cruz, min. 58).

Gols: 1 – 0, Carbonell P.P (min. 28); 1 – 1, Txus Alba (min. 65); 1 – 2, Víctor Barberà (min. 72); 2 – 2, Dioni (min. 76); 3 – 2, Miguelete (min. 79)

Àribtre: Samuel Sanz. Ha amonestat amb targeta groga al local Petcoff i als visitants Txus Alba i Ilias Akhomach.