Vila-real – Barça Femení: Victòria treballada i de mèrit (1-4)

Les jugadores blaugranes s’emporten els tres punts d’un disputat partit i sumen la segona victòria de Lliga

El Barça s’ha imposat davant un combatiu Vila-real en un partit igualat i que s’ha obert amb el gol inicial de María León. La central blaugrana ha fet un autèntic golàs de falta al minut 26 que ha servit per trencar l’empat i que el conjunt groguet es veiés obligat a arriscar més. A la segona part, les locals han arriscat més amb el plantejament i les blaugranes ho han aprofitat per ampliar la diferència al marcador amb els gols d’Oshoala, Claudia Pina i Lara Mata en pròpia.

Les jugadores de Joanthan Giráldez, que avui no ha pogut seure a la banqueta ja que estava complint sanció, sumen la segona victòria en la segona jornada de Lliga i es mantenen invictes i al capdavant de la competició.

María León avança al Barça

Les blaugranes han sortit al partit amb una marxa més que el conjunt local i ràpidament s’han fet amb el domini i el control del matx. El Vila-real, però, s’ha mantingut intens i amb un plantejament conservador ha aguantat els primers minuts de joc i, fins i tot, ha pogut aprofitar alguna transició ofensiva per generar perill.

La dinàmica del partit ha canviat quan María León ha obert la llauna amb un autèntic golàs de falta directa al minut 26 (0-1). La central blaugrana ha aprofitat un llançament des de la frontal dreta de l’àrea per col·locar la pilota dins la porteria fent impossible l’estirada de la portera Elena Del Torro. A partir d’aquí el Barça ha pogut ampliar l’avantatge amb dues clares ocasions de Geyse primer al minut 28 i Patri Guijarro després al 29, però en aquest cas la portera local sí que ha estat encertada i ha deixat el marcador ajustat al descans (0-1) davant la pujada de protagonisme culer arran del gol.

Oshoala i Pina sentencien el partit

La segona part ha començat amb la mateixa dinàmica de joc i quan només han passat dos minuts, al 47, Oshoala ha fet el segon del partit després d’aprofitar una bona passada de Mariona Caldentey. La nigeriana ha vist avançada a la portera local i ha fet una bona vaselina per superar-la i ampliar l’avantatge (0-2).

El Barça ja tenia el control del partit i del marcador, però un error en la sortida de pilota de Caldentey li ha donat ales al Vila-real. Ainoa Campo ha aprofitat l’error per plantar-se a línia de fons i fer una passada enrere perquè Rocío García escurcés el marcador (1-2 min 56). Les blaugranes, però, no s’han vist afectades per aquest error i han seguit sent les dominadores del matx i Claudia Pina ha aprofitat una de les diverses ocasions que l’equip ha generat per fer el tercer (1-3 min 75) amb un xut sec des de dins l’àrea. En aquest punt, el partit ja estava sentenciat, però encara ha arribat un quart gol (1-4 min 84) quan Lara Mata s’ha fet un gol en pròpia després d’un córner llençat per María León.

Vila-real, 1

Barça, 4

Vila-real: Elena del Toro; Nerea Pérez, Lara Mata, Cristina Cubedo, Giménez; Ainoa Campo (Bicho min 79), Soldevila, Cienfuegos (Llompart Pons min 55); Guijarro (Estefa min 66), Belén Martínez (Kanteh min 46) i Rocío Garcia

Barça: Sandra Paños; Marta Torrejón, Irene Paredes (Codina min 82), María León, Rolfo (Rábano min 73); Engen (Walsh min 66), Guijarro, Caldentey; Hansen, Oshoala (Claudia Pina min 66) i Geyse (Crnogorcevic min 82).

Gols: 0-1, María León (min 26); 0-2, Oshoala (min 47); 1-2, Rocío García (min 56); 1-3, Claudia Pina (min 74); 1-4, Lara Mata pròpia porta (min 84).

Àrbitres: Elia Maria Martínez, Naomi Bellido i Alicia Gamero. Groga per Guijarro per part del Vila-real i Hansen per part del Barça.