Mor la cantant Núria Feliu

Mor la cantant Núria Feliu

La popular artista barcelonina ha mort als 80 anys a causa de les complicacions generades per un ictus que va patir fa un any i mig

Dol a Catalunya. La històrica cantant Núria Feliu ha mort a l’edat de 80 anys. La barcelonina, reconeguda com un dels emblemes de la música catalana, no s’ha pogut recuperar de l’ictus que va patir a principis de l’any 2021.

El FC Barcelona, present en la vida de Núria Feliu

Declarada gran barcelonista, Núria Feliu ha tingut al FC Barcelona present al llarg de la seva vida i carrera. De jove, la barcelonina va estar present a la inauguració del Camp Nou participant en la sardana que es va dur a terme per celebrar l’acte. A més, anys més tard, quan la seva carrera ja era una realitat, va actuar en un dels actes més rellevants del 75è aniversari  del Club: el Festival de la Cançó. Aquell 26 de novembre del 1974 Núria Feliu va actuar juntament amb  destacats artistes com La Trinca, Rumba Tres, entre d’altres. També va participar en els actes del 50è aniversari de l’Agrupació de Jugadors del FC Barcelona a l’Auditori de Barcelona, el 5 d’octubre de l’any 2009.

0581_03_29

Cal remarcar també que el seu germà Carles Enric Feliu Mestres, mort prematurament l’any 1980 amb 34 anys a causa d’una malaltia, va destacar a les divisions inferiors del Barça fins a arribar al Comtal, on va jugar entre els anys 1964 i 1967.

Un llegat inesborrable

Nascuda el 1941 al barri de Sants de Barcelona, Núria Feliu ha protagonitzat una de les carreres més extenses de la música catalana. Amb més de 50 discos gravats i més de 400 cançons, l’artista va interpretar tota mena de gèneres com Jazz, sardanes, cuplets o cançons de pel·lícules, sempre fidel al català com a principal llengua per expressar les seves lletres.

nuria feliu

A banda de la seva àmplia carrera com a cantant, Feliu també va dedicar-se al món de la interpretació participant com a actriu en diverses pel·lícules i sèries televisives. En definitiva, la cantant i actriu catalana ha estat una de les figures més populars i icòniques de les darreres dècades, arribant a ser una de les persones més reconegudes de la cultura catalana.

Arran d’aquesta apreciable carrera, ha rebut diversos premis i guardons per reconèixer la seva excel·lent labor i el seu compromís amb la llengua i cultura catalana. Entre d’altres, el 1985 va ser distingida amb la Creu de Sant Jordi i a l’any 2008 va rebre la Medalla d’Or de l’Ajuntament de Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut