Almeria i Valladolid, nous rivals per a la temporada 2022/23

Almeria i Valladolid, nous rivals per a la temporada 2022/23

Després d’una última jornada decisiva, andalusos i castellanolleonesos han aconseguit un bitllet de promoció directa per a la Primera Divisió

A pas a pas, van quedant definides les bases per a la temporada 2022/23. Un cop finalitzada la fase regular de la Segona Divisió, el FC Barcelona ja coneix els seus nous rivals per la pròxima edició de la Lliga: l’UD Almeria i el Reial Valladolid, equips que han quedat primers i segons respectivament empatats amb 81 punts. No obstant això, els andalusos han fet seu el títol de la categoria de plata a causa de tenir l’enfrontament directe guanyat amb el Valladolid.

L’Almeria, a Primera set anys després

Després de dos intents consecutius fallits a les eliminatòries de play-off, l’UD Almeria ha tornat a Primera Divisió set anys més tard des de la seva darrera temporada a la màxima categoria del futbol espanyol. D’aquesta forma, els blanc-i-vermells han aconseguit el seu tercer ascens a l’elit de la seva història. A més, la manera com han assolit l’accés a Primera, quedarà gravada, sense dubtes, en la retina de tots els seus aficionats. I és que els almeriencs, degut a empatar el seu partit de manera sorprenent contra el Leganés (2-2), han hagut d’esperar a un gol en el temps afegit de l’Alcorcón a l’Eibar per certificar el seu ascens.

Ara bé, malgrat aquest darrer ensurt, l’Almeria ha pujat amb una temporada per emmarcar. La regularitat ha estat el punt fort d’un equip que s’ha mantingut a la part alta de la classificació des de les primeres jornades. Només un inici d’any poc solvent arran d’una plaga de lesions va fer titubejar l’equip durant algunes jornades. Tot i això, el conjunt dirigit per Rubi, va treure a col·lació tot el seu caràcter per reprendre el vol i acabar la temporada amb celebració.

Almeria

Les bases d'un projecte destinat a pujar

Un triomf final que s’ha fonamentat a partir de dos noms, el del tècnic Rubi i el del golejador Umar Sadiq. L’entrenador català ha dotat a l’equip de la personalitat i del joc necessari per competir contra qualsevol rival. Per la seva banda, el davanter nigerià ha estat l’encarregat de transformar aquestes sensacions en gols i, conseqüentment, en punts. En definitiva, la victòria de l’Almeria és la victòria d’un projecte que va en ascens.

Pel que fa als precedents contra el FC Barcelona, els blaugranes es retrobaran amb un equip contra qui mai han perdut. Els barcelonins han jugat un total de 14 partits contra l’UD Almeria, aconseguint la victòria en 12 ocasions i empatant les altres dues. El darrer partit entre culers i almeriencs, va acabar amb una contundent victòria blaugrana amb gols de Suárez (2), Messi i Marc Bartra (4-0).

El Valladolid, un camí de 372 dies per tornar a Primera

El Reial Valladolid ha tornat a Primera Divisió fent història. Només 372 dies després de baixar a segona, els pucelans han tornat a la màxima competició nacional. Una fita que cap equip otenia des de fa més de tres dècades. A més, l’alegria val·lisoletana va arribar també a la darrera jornada. Els de Pacheta no van fallar i van assolir l’ascens gràcies a una golejada a casa contra l’Osca (3-0).

Tanmateix, a diferència del cas de l’Almeria, el Valladolid ha firmat l’ascens gràcies, principalment, a un ‘sprint’ final carregat de victòries. Estant només cinc jornades entre la primera i la segona plaça, els homes de Pacheta han estat més encertats en el moment clau de la temporada i han acabat pujant.

Aquest bon tram final de temporada va ser construït a partir de la defensa. Coincidint amb el retorn de l’ex-blaugrana Masip a la porteria, l’equip va batre el rècord d’imbatibilitat del club marcant la nova marca 645 minuts sense rebre gol. Aquesta millora defensiva va donar ales als davanters Sergio León i Weissmann per segellar les victòries amb els seus gols.

El Barça – Valladolid, un duel de Primera

92. Aquest és el número de vegades que el FC Barcelona s’ha enfrontat al Valladolid. El Valladolid és un equip de primera i aquest número ho demostres. De tota manera, aquest duel ha estat banyat de blaugrana en la seva majoria de casos. I és que els val·lisoletans tenen al Barça com al rival amb pitjor % de victòries (15,2%), ja que només han pogut guanyar en 14 ocasions. Els altres partits es compten amb 16 empats. El darrer partit entre ambdòs conjunts va acabar amb un triomf agònic del Barça amb un gol de Dembélé al minut 90. 

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut