Els ambaixadors One Team visiten el Centre Penitenciari de Joves

Els ambaixadors One Team visiten el Centre Penitenciari de Joves

Els jugadors del primer equip Nigel Hayes-Davis i Sergi Martínez i l’ambaixador del Club i exjugador Audie Norris visiten els interns beneficiaris d’aquest programa conjunt entre la Fundació FC Barcelona i l’Eurolliga

Els jugadors del primer equip de bàsquet del FC Barcelona, Nigel Hayes-Davis i Sergi Martínez, i l’exjugador del bàsquet blaugrana i actual ambaixador del Club, Audie Norris, han visitat el Centre Penitenciari de Joves de Quatre Camins, a la Roca del Vallès. Tots ells han compartit una tarda de bàsquet amb els beneficiaris del programa One Team, el projecte de responsabilitat social que desenvolupen conjuntament la Fundació FC Barcelona i l’Eurolliga de bàsquet. 

Ha estat una trobada molt especial per als interns, 20 joves d'entre 18 i 24 anys en règim d'internament específic, menys rígid i amb una atenció especial, ja que es troben en una franja d'edat on s'està acabant de configurar la personalitat. Durant prop d’una hora els jugadors i els interns van poder compartir dinàmiques i jocs que tenen com a objectiu l’educació en valors i l’empoderament. La sessió es va completar amb un partit de bàsquet. 

El bàsquet, eina de creixement personal

En el cas del FC Barcelona, la implementació del projecte de l’Eurolliga corre a càrrec de la Fundació FC Barcelona i es desenvolupa setmanalment en el Centre Penitenciari de Joves de Catalunya, utilitzant el bàsquet com a eina de creixement personal i comunitari per afavorir la reinserció social del grup de joves beneficiaris.

En les sessions setmanals, durant dues hores l’educadora social de la Fundació porta a terme amb els interns diverses activitats utilitzant el bàsquet com a eina integradora, inclusiva i que fomenti valors que ajudin a treballar la dimensió social i personal de cada individu. Aquests valors són el treball en equip, la confiança i l’empatia, la cooperació o l’autoestima.

Dins les accions que preveu el projecte, periòdicament els ambaixadors del projecte One Team, membres del primer equip de bàsquet masculí i de l’equip femení, visiten el Centre Penitenciari i comparteixen una sessió de bàsquet amb un grup de participants.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut