Barça – Lenovo Tenerife: Triomf de caràcter (69-65)

Gràcies a un gran exercici de perseverança, els blaugranes sumen una important victòria domèstica en un partit que no s’ha decidit fins als instants finals

El Barça de bàsquet ha finalitzat la primera setmana marcada per als play-offs d’Eurolliga amb una treballada victòria contra un Lenovo Tenerife que, liderat per un encertat Shermadini (27 punts) ha mostrat una de les seves millors versions (69-65). En un partit on les defenses d’ambdós conjunts s’ha imposat en la majoria dels moments, els barcelonins han demostrat tota la seva classe i personalitat per endur-se un partit en què Brandon Davis, autor de diverses esmaixades que han delectat a l’afició blaugrana, ha estat el millor jugador culer.

Amb aquest triomf, els homes de Saras Jasikevicius aconsegueixen consolidar-se , encara més, en la primera posició de la fase regular de la Lliga Endesa i encarar els pròxims partits europeus contra el Bayern de Múnic de la millor forma possible.

S’imposa la igualtat

En el partit emmarcat en la 30a jornada de la Lliga Endesa, el Palau Blaugrana ha presenciat un duel entre dos dels equips més en forma de la competició. Amb tant de talent sobre el parquet, l’enfrontament ha començat amb un marcat intercanvi de cops que ha propiciat un matx igualat en què cap dels dos conjunts han pogut agafar distància en el marcador (12-11).

A mesura que han anat passant els minuts, el gran exercici defensiu mostrat durant els primers compassos de partit per ambdós elencs ha donat pas a un duel on l’encert ofensiu ha florit en totes dues cistelles. Així, mentre els blaugranes han anat agafant embranzida a través dels triples dels seus homes exteriors, els illencs s’han aferrat a la seva vigorositat sota la pintura per no quedar-se enrere en l’anotació. D’aquesta manera, i amb encara tot per decidir, els protagonistes han marxat al descans amb un ajustat 26-27 que ha reflectit l’equilibri mostrat durant els primers 20 minuts de partit.

El darrer quart dicta sentència

Després del pas per als vestidors, l’engranatge ofensiu de Saras ha començat a carburar a la perfecció. Liderats per la classe de Laprovittola i el físic majestuós de Dante Exum, els blaugranes han pogut eixugar un bon inici parcial dels visitants i encarar el darrer quart amb un avantatge de dos punts. (47-45).

Així doncs, els blaugranes han recollit les bones sensacions amb què han finalitzat el tercer quart i han donat continuat a la superioritat exhibida en els darrers minuts a través d’una circulació de pilota que ha tingut un ritme diabòlic. En aquest context il·lusionant per als culers, el subtil canell de Kuric ha emergit com a far de l’equip. Autor de set punts quasi consecutius, el jugador nord-americà ha donat l’impuls necessari als seus companys per acabar de certificar una victòria que no s’ha decidit fins a les últimes possessions.