Helvetia Anaitasuna-Barça: Victòria ajustada i campions de Lliga! (34-35)

Els de Carlos Ortega sumen un triomf que els dona el 29è títol de Lliga de forma matemàtica

Un triomf davant Helvetia Anaitasuna que els dona matemàticament el títol de campions de la Lliga Sacyr Asobal. Els de Carlos Ortega sumen el quart títol del curs després d’haver conquerit la Supercopa de Catalunya, Supercopa d’Espanya i la Copa del Rei. La 29a Lliga Sacyr Asobal ha arribat després d’un partit molt complet i seriós dels blaugrana, on no han donat opció al conjunt local a la primera meitat. A la segona part els locals han anat retallat les diferències fins arribar a un final ajustat en què els blaugrana s'ha imposat 34-35.

Gran primera meitat blaugrana

El Barça ha saltat al partit decidit a certificar el títol. I si bé els locals han obtingut la primera diferència mínima (6-4, min 9), els blaugrana, amb els gols obra de Dika Mem, Ludovic Fabregas i N’Guessan, que ha firmat els cinc primers gols blaugrana, han anat capgirant el resultat.

Un Aleix Gómez molt encertat de cara a porteria, autor de cinc gols en tan sols 19 minuts, ha estat el clar referent ofensiu dels de Carlos Ortega (8-11, min 20). A més, Pérez de Vargas ha exhibit la seva millor versió per evitar la reacció d’Anaitasuna per marxar al descans amb un coixí de sis gols a favor (12-18).

S’ajusta el marcador... però el triomf i el títol és culer

A la represa Anaitasuna ha aconseguit reduir la diferència en el marcador de manera progressiva fins a situar-se a tres gols (22-25, min 40). Una diferència que s’ha mantingut en els darrers minuts del matx. Els blaugrana s’han acabat imposant per un ajustat 34-35 que dona el títol de la competició domèstica als de Carlos Ortega.

Anaitasuna, 34
Barça, 35

Anaitasuna: Cancio (-), Gastón (7), García (4), Chocarro (4), Izquierdo (4), Bonanno (1) i Del Arco (3) –set inicial-, Bazán (5), Fernández (2), Ganuza (2), Etxeberria (-), Meoki (1) i De Souza (1).

Barça: Pérez de Vargas (-), Ariño (-), Langaro (-), Cindric (1), Fabregas (6), Mem (3) i Aleix (11) –set inicial-, N’Guessan (4), Petrus (-), Fernández (1), Makuc (2), Ben Ali (3), Richardson (2) i Ali Zein (2).

Parcials: 3-2, 6-5, 7-8, 9-11, 10-14, 12-18 (descans), 17-21, 22-25, 24-28, 27-30, 31-34, 34-35

Àrbitres: Espino Guerra i Navarro Baquero.