Manzanares FS – Barça: Victòria de personalitat (1-3)

Dos gols en la primera meitat de Sergio Lozano i una diana a la represa de Matheus donen un treballat triomf als homes de Jesús Velasco

Continuen les bones sensacions per al Barça de Futbol Sala. Arran d’un exemplar exercici de compromís i valentia, els blaugranes s’han endut una valuosa victòria del Municipal Antonio Caba (1-3) en un partit que ha tingut de tot: ritme, ocasions, gols i canvis de guió.

No obstant això, primer el talent individual de Sergio Lozano, que amb el doblet personal aconseguit a la primera part ha sumat el seu setè gol en els darrers quatre partits, i després una magnífica mostra de solidaritat i joc col·lectiu durant tota la segona meitat, ha acabat decantant la balança en favor dels culers.

Sergio Lozano marca diferències

L’inici de partit al Municipal Antonio Caba ha estat emmarcat dintre d’un ritme de vertigen. La gran intensitat i pressió proposada per ambdós conjunts ha propiciat un context d’anades i tornades que ha delectat a l’espectador amb moltes ocasions. Un contraatac liderat per Coelho i un xut de Dyego aturat sensacionalment per part del porter Dani Juárez, han rebut la rèplica local mitjançant dos potents xuts de Fits que han salvat sota pals Marcenio i Dídac.

Així, just en l’equador del primer acte, quan el partit semblava haver embogit, la màgia de Sergio Lozano ha aparegut per refredar el públic local i posar el matx de cara per als blaugranes amb un xut des de fora de l’àrea que ha acabat entrant per l’escaire esquerre de la porteria castellanomanxega (0-1, min. 10). Ara bé, lluny d’acovardir-se, la resposta del Manzanares ha estat de caràcter. El seu pla de partit no ha virat en absolut i han aconseguit generar diverses situacions de gol, però un resistent exercici defensiu del Barça ha permès als homes de Jesús Velasco marxar al descans amb avantatge.

El caràcter i la qualitat blaugrana surten a relluir

L’inici de la segona meitat ha estat immillorable per als interessos blaugranes. Conscients de la importància del moment, els culers han posat una marxa més en els primers minuts de la represa. Així doncs, apoderats del rumb del duel, les ocasions del partit han començat a arribar en favor dels barcelonins. Qui s’ha encarregat de tornar a dur el domini visitant al marcador ha estat Sergio Lozano, quan ha culminat una impressionant jugada individual de Pito, construïda a base de retalls, amb una precisa rematada rasa.

La reacció del Manzanares al segon gol català ha estat de nou de valentia. Aprofitant l’embranzida que li ha propiciat la seva afició, els locals han replicat la diana de Lozano amb una bateria d’arribades envers la porteria de Dídac. En aquesta ocasió, però, l’hermetisme dels de Jesús Velasco no ha estat tan eficient com en els darrers minuts del primer acte. D’aquesta forma, Cortés, amb un xut creuat, ha retallat distàncies i ha reviscut l’enfrontament.

Els darrers minuts han estat una verdadera mostra de maduresa del Barça. Sense perdre la calma i la confiança, els blaugranes han anat encadenant diverses possessions de qualitat, fins que, Matheus ha culminat una magnífica jugada coral amb una forta rematada impossible d’aturar per Dani Juárez. A cinc minuts del final del matx, l’àrbitre ha expulsat al porter local per evitar un esperançador contraatac culer amb una descarada falta. Amb un jugador més, els blaugranes han anestesiat l’enfrontament i s’han acabat emportant la victòria cap a Barcelona.

La Fitxa

Manzanares FS, 1

Barça, 3

Manzanares FS: Dani Juárez, Antoñito, Fits, Lizoain, Ribeiro – cinc inicial – Cortes, García, Juanan, López, Navarro, Sánchez, Velasco.

Barça: Dídac, Lozano, Ortiz, Pito, Povill – cinc inicial - Adolfo, Coelho, Dyego, Feixes, Marcenio, Matheus.

Gols: 0 – 1, Sergio Lozano (min. 10); 0 – 2, Sergio Lozano (min. 24); 1 – 2, Cortés (min. 28); 1 – 3, Matheus (min. 33)

Àrbitres: Moreno Durán i Moreno Reia. Han amonestat amb targeta groga als locals Fits, Ribeiro, Navarro i Sánchez i als visitants Ortíz, Pito i Adolofo. Han amonestat amb targeta vermella al local Dani Juárez.