El Barça i la Fundació fan una crida a la família blaugrana per ajudar els refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya

El Barça i la Fundació fan una crida a la família blaugrana per ajudar els refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya

Els dies 28, 29 i especialment els dies 30 de març i 3 d’abril, en què hi ha partits al Camp Nou, es poden portar productes de primera necessitat per als nadons i infants a les carpes habilitades en diferents punts de l’Estadi amb el suport de la Creu Roja

Com podem ajudar els refugiats ucraïnesos que arriben a Catalunya? Es pregunten moltes persones sòcies, aficionades i penyistes que formen part de la família blaugrana. El Barça i la seva Fundació, amb la col·laboració de la Creu Roja, han organitzat un dispositiu per recollir productes de primera necessitat per als nadons i infants petits que arriben amb les seves mares fugint de la guerra a Ucraïna. Durant els dies 28, 29 i especialment el 30 de març i el 3 d’abril, en què es disputen partits al Camp Nou, el Club habilitarà unes carpes en diferents punts de l’Estadi on tots aquells que vulguin podran aportar el seu granet de sorra per alleujar el patiment d’aquestes famílies.

ucraina_camp_nou-01

En el marc de les accions ‘El Barça amb Ucraïna’, coordinades amb la Fundació Barça i la Creu Roja, el Club fa una crida a portar productes bàsicament alimentaris per als nadons i infants petits: llet infantil de fórmula adaptada en pols, cereals infantils en pols, purés per a nadons  (fruita, verdura, pollastre, peix i d’altres), snacks i galetes per nens i nenes, i sucs de fruites.

Les carpes estaran habilitades a les zones de l’accés 15 (al costat de l’Auditori 1899) i l’accés 9 (Rambla Barça) els dies 28 i 29, i els dies 30 de març i el 3 d’abril, coincidint amb els partits del Camp Nou corresponents a la Champions femenina contra el Reial Madrid i el partit de Lliga del primer equip contra el Sevilla, respectivament, també s’obrirà una carpa en la zona de l’accés 1, al costat de la Masia.

Donacions econòmiques

Per a aquells culers que no es desplacin al Camp Nou, també hi ha l’opció de fer donacions econòmiques que es canalitzen a través d’entitats que disposen de l’experiència i l’operativa adequades, com és el cas de la Creu Roja, i es poden fer a través dels següents canals:

  • Bizum: al 03282
  • Web: www.creuroja.org
  • Telèfon gratuït: 900 104 971
  • Comptes bancaris de la Creu Roja:
    Banc Santander: ES58 0049 1806 9022 1208 3714
    La Caixa: ES47 2100 5000 5102 0006 8140

Acollida i programes socioesportius

A més de comptar amb la col·laboració directa dels barcelonistes, el Club i la Fundació, conjuntament amb la Generalitat de Catalunya, també treballen en altres accions per facilitar l’acolliment a famílies refugiades a nivell comunitari, familiar o per entitats.

En aquest sentit s’està desenvolupant una campanya de sensibilització per aconseguir trobar famílies d’acollida a Catalunya per a aquests milers de persones refugiades que estan arribant i arribaran en major nombre en els propers dies. Estarà especialment adreçada al col·lectiu de socis i sòcies, penyes i aficionats del Club.

La Fundació FC Barcelona també està coordinant tots els suports i ajudes que estan arribant de proveïdors, patrocinadors, socis i sòcies, empreses o particulars que volen col·laborar per ajudar aquestes famílies refugiades.

A partir de l’experiència de la Fundació FC Barcelona des de fa anys en projectes per a persones refugiades, també s’organitzarà un seguit d’activitats socioeducatives i esportives destinades als infants i joves ucraïnesos que es troben en centres d’acollida a diverses localitats catalanes. La Fundació està organitzant un equip amb voluntaris del Club, socis i  treballadors per portar a terme aquesta acció, que té com a objectiu donar suport emocional i fomentar l’activitat física i l’esport en aquests menors que estan en una situació d’estrès emocional. Així mateix, també es treballarà en aspectes relacionats amb el suport idiomàtic per tal que aquestes persones aprenguin castellà i català per afavorir la seva integració el temps que duri aquesta situació.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut