Es compleixen 24 anys del debut de Xavi Hernández com a futbolista

Es compleixen 24 anys del debut de Xavi Hernández com a futbolista

L’egarenc va disputar el seu primer partit amb la samarreta blaugrana el 24 de març de 1998, contra la Unió Esportiva Lleida a les semifinals de la Copa Catalunya

Es compleixen 24 anys del debut de Xavi Hernández com a futbolista del primer equip. Va ser el 24 de març de 1998 en un partit de caràcter no oficial corresponent a les semifinals de la Copa de Catalunya, contra la Unió Esportiva Lleida. El matx, que es va disputar al Camp d’Esports de Lleida, compta amb diverses curiositats. I és que en aquell duel, Xavi Hernández es va enfrontar a l’exentrenador blaugrana Tito Vilanova. A més, l’actual tècnic de Terrassa va ser dirigit en aquella ocasió per José Mourinho, actual tècnic de l’AS Roma. El primer entrenador d’aquella temporada, Louis Van Gaal, va cedir al portuguès l’honor de capitanejar un partit amb molts futbolistes formats a La Masia.

Un d’ells va ser, precisament, Xavi Hernández. Apoderant-se del mig camp culer, l’egarenc va disputar els 90 minuts de l’eliminatòria i va contribuir de manera activa en la classificació dels blaugranes per a la final de la competició. Els barcelonins es van endur el partit de manera ajustada (2-1), gràcies a dues dianes de Jofre Mateu. L’únic gol dels de la Terra Ferma va dur la firma de Tito Vilanova.

Un símbol del barcelonisme...  

Des d’aquest primer matx amb l’elàstica blaugrana, Xavi va deixar clar quin era el seu ideari futbolístic. Enamorat del joc de posició, amb només 18 anys i dos mesos, el ‘6’ culer va completar un partit magnífic portant la batuta de l’equip que va vaticinar el seu impressionat futur al club de Les Corts. Les qualitats del futbolista de Terrassa van captivar, ràpidament, a un Louis Van Gaal que no va tenir cap mena de dubte a l’hora de fer entrar al migcampista culer en dinàmica del primer equip. Només uns mesos més tard, el 18 d’agost del 1998, en un Mallorca-Barça (2-1) corresponent a la Supercopa d’Espanya, l’entrenador neerlandès va regalar-li la primera titularitat en partit oficial.

Xavi Gol debut

Xavi va aprofitar l’oportunitat de la millor manera. Dominant el partit des del mig camp, el jugador format a La Masia va obrir la llauna culer i va completar uns 90 minuts que deixaven entreveure l’enorme potencial de l’egarenc. Aquest potencial va concloure en 17 temporades al Club com a futbolista, desglossades en 767 partits oficials. Així, durant tots aquests anys a l’elenc català, el nom de Xavi Hernández s’ha convertit en un símbol de barcelonisme.

Sent un pilar d’una de les generacions més brillants del Barça, ho ha guanyat absolutament tot a nivell col·lectiu: vuit Lligues, tres Copes del Rei, sis Supercopes d’Espanya, quatre Lligues de Campions, dues Supercopes d’Europa i dos Campionats del Món de Clubs. Addicionalment, part d’aquests guardons s’agrupen en dos històrics triplets aconseguits a les temporades 2008/09 i 2014/15.

xavi champions league

Per tant, des d’aquell 24 de març de 1998, la vida de Xavi Hernández ha estat relacionada amb un color, el blaugrana. Perquè més enllà dels títols, Xavi ha esdevingut l’abanderat d’una idea futbolística única al món que enorgulleix a tots els aficionats culers.

... que ara continua ampliant el seu llegat com a tècnic

Avui dia, Xavi Hernández continua intentant impregnar aquest estil de futbol des de la posició d’entrenador. Malgrat que tot just està donant les seves primeres passes com a tècnic, el treball de Xavi Hernández des del seu debut a la banqueta del Camp Nou el passat 20 de novembre contra l’Espanyol (1-0) ha estat excepcional. Amb un 2022 gairebé immaculat, en el qual els culers s’han convertit en el millor equip de la Lliga, el treball metòdic de l’egarenc ha tingut la seva culminació al Santiago Bernabéu (0-4), en un exercici sublim de coralitat que ha evocat temps passats.

 

Així mateix, l’espectacular golejada al Clàssic ve precedida d’una ratxa de partits molt positiva. Des del triomf a Mendizorrotza (0-1), els blaugranes han sumat 12 partits consecutius sense conèixer la derrota (nou victòries i tres empats). Uns números que prenen encara més valor si s’analitzen en detalls tots aquests triomfs. Les golejades a Mestalla (1-4), al Diego Armando Maradona (2-4) i al Camp Nou contra l’Atlhetic Club (4-0) engrandeixen encara més unes estadístiques d’equip campió.

3200x2000-12partits-imbatuts-v3

Amb aquests registres tan esperançadors, el principal objectiu de Xavi Hernández de cara al final de temporada és alçar el seu primer trofeu com a tècnic del FC Barcelona.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut