FC Andorra – Barça B: La reacció no arriba a temps (2-1)

El gol de Ferran Jutglà en els darrers 15 minuts de partit no impedeix el triomf dels andorrans, victoriosos gràcies a dues dianes anotades en la primera meitat

El Barça B ha afrontat una de les proves més complicades de la Primera RFEF: L’Estadi Nacional d’Andorra acompanyat d’un FC Andorra que ha mostrat la seva versió més solidària i entregada. A més, els culers han hagut de fer front a les baixes d’última hora de jugadors importants com Ez Abde, Jandro Orellana o I. Akhomach, que no ha participat en el partit en sentir unes molèsties durant l’escalfament.

Tanmateix, la resposta dels blaugranes davant aquest crític repte no ha estat del tot desencertada. Tot i no aconseguir endur-se la victòria, els homes de Sergi Barjuan han deixat uns minuts finals molt positius en els quals han sotmès als andorrans, però l’efectivitat demostrada durant la primera meitat per als homes d’Eder Sarabia ha estat massa i els blaugranes no han pogut donar la volta a un partit que ha acabat amb un marcador igualat (2-1).

A remolc des de l’inici

A l’Estadi Nacional d’Andorra, en un duel emmarcat d’entrada per al polèmic penal assenyalat al minut 15 per unes limítrofes mans del lateral Ndiaye, el partit ha iniciat de forma desafortunada per als interessos del Barça B. Sense titubejar, Rubén Bover ha transformat la pena màxima amb un potent xut ras impossible d’aturar per Arnau Tenas i ha posat als locals per davant en el marcador (1-0, min 17).

Amb aquest context, les intencions inicials de l’Andorra s’han reforçat encara més. Carregat de confiança, l’equip d’Eder Sarabia ha continuat mantenint un bloc sòlid gràcies a la seva intensa pressió que els ha permès tenir el control de la pilota. Tot aquest domini andorrà s’ha vist plasmat en el lluminós per segona vegada quan Ivan Gil, amb una conducció des de segona línia, ha superat la defensa blaugrana i ha aconseguit una gran diana gràcies a una rematada que ha entrat per l’escaire dret de la porteria culer (2-0, min. 25)

No obstant aquests bons moments del conjunt del Principat, els homes de Sergi Barjuan no s’han rendit i han mantingut una vigorosa actitud per intentar capgirar el resultat advers amb el qual han iniciat l’enfrontament. Just quan queia el teló del primer acte, una precisa rematada de cap de Ferran Jutglà ha estat a punt de reduir distàncies, però una gran intervenció de Nicolás Ratti ha impedit que els blaugranes marxessin amb un gol al descans.

No canvia el rumb...

L’esglai i l’empenta amb la qual ha finalitzat la primera meitat el Barça B ha estat difícil de prorrogar en els darrers 45 minuts de partit. Amb un plantejament molt més reactiu arran d’un control de pilota quasi estèril, l’Andorra ha pogut baixar les pulsacions del duel i ha evitat que la valentia culer es traduís en una successió d’ocasions tangibles.

... Però Ferran Jutglà s’aferra al partit

Així, quan el ritme de joc era més aviat pausat, els de Sergi Barjuan han demostrat tenir el caràcter necessari per aprofitar l’esquerda generada per l’esgotament físic i mental dels jugadors rivals. Lucas de Vega ha recuperat una important pilota després d’una errada en sortida de pilota del central andorrà per assistir Ferran Jutglà que ha demostrat, una vegada més, perquè és un especialista del gol: Control orientat magnífic i definició d’absolut crack amb la que ha retornat l’esperança als jugadors culers.

Enaltits per al gol, el Barça B s’ha apoderat totalment del timó del partit. Reunint cap i cor, la ferocitat blaugrana ha conclòs amb un reguitzell d’oportunitats que ha posat la por al cos en més d’una ocasió als d’Eder Sarabia. Tanmateix, la sacsejada final culer s’ha vist frenada per l’encert defensiu dels del Principat que han impossibilitat la remuntada culer.

La Fitxa

FC Andorra, 2

Barça B, 1

FC Andorra: Ratti, Morer, Vilanova, Pastor, Vila Garcia, Gil (Sergio Molina, min. 68), Hevel (Altimira, min. 68), Aguado, Bover (Eudald Verges, min. 78), Martin (Fernández, min. 78) Nieto (Riverola, min. 86).

Barça B: Arnau Tenas, Dionkou, Comas, Ndiaye, Ramos Mingo, Sanz (Kays Ruiz, min. 85), Matheus Pereira, Aranda (Lucas de Vega, min. 46), Rodado (Peque Polo, min. 62), Jutglà, Peque (Fabio Blanco, min. 55).

Gols: 1 – 0, Rubén Bover (min. 17); 2 – 0, Iván Gil (min. 25); 2 – 1, Ferran Jutglà (min. 75).

Àrbitre: Manuel Ángel Pérez Hernández. Ha amonestat amb targeta groga als locals Hevel i Nieto i al visitant Arnau Comas.