La Barça Academy Varsòvia, compromesa amb els refugiats ucraïnesos

La Barça Academy Varsòvia, compromesa amb els refugiats ucraïnesos

Una vintena de joves esportistes refugiats ja entrenen regularment a l'escola

Les famílies de la Barça Academy Varsòvia s'estan bolcant aquests dies ajudant diferents grups de refugiats procedents d'Ucraïna, especialment oferint-los un lloc a casa seva i ajudant-los amb el transport. Des de l'escola de futbol que el FC Barcelona té a la capital polonesa també se'ls està brindant que els més joves també puguin evadir-se durant unes hores al dia de la situació que viuen i puguin gaudir fent esport al costat d'altres nens de la seva edat. Fins ara, prop de 20 joves ucraïnesos s'han sumat als entrenaments regulars i als partits de Lliga interna que se celebren els caps de setmana.

Entre d’altres, destaca la història del jove Ivan Obal, que als 8 anys s'ha desplaçat fins a Varsòvia amb la seva família. L'Ivan, que militava a les categories inferiors del Lokomotiv Kíiv, ha causat sensació entre els tècnics locals pels seus dots amb la pilota. També s'han incorporat als entrenaments a la seu de Tarchomin els germans Artem i Ester, de 12 i 10 anys respectivament, procedents de Kiwerce.

Ivan Obal i Jonatan Angulo
Ivan Obal i Jonatan Angulo

El director de Projecte Local de la Barça Academy Varsòvia, Jonatan Angulo, reconeix que el fet d'incorporar-los als entrenaments “és una manera d'ajudar-los i fer que a través de l'esport es puguin oblidar una estona de tot el que els ha passat en aquestes edats tan primerenques”. El tècnic també afirma que el principal problema amb què es troben “és la barrera idiomàtica, però tot i així el futbol és un idioma universal que permet aquestes interaccions i posem tot de la nostra part per poder explicar-los la tasca que cal realitzar i que juguin i puguin gaudir amb la resta de companys”.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut