Maria Arnal cantarà a cappella l’himne del Barça en el partit contra el Reial Madrid a l'Estadi Johan Cruyff

Maria Arnal cantarà a cappella l’himne del Barça en el partit contra el Reial Madrid a l'Estadi Johan Cruyff

El Club ha organitzat diferents accions en el marc del Dia de la Dona que inclouran que les jugadores llueixin durant la prèvia una samarreta amb el símbol femení, que també s’oferirà als aficionats i aficionades que vagin a l'Estadi Johan Cruyff. Així mateix durant l'escalfament previ a l'inici del partit es dibuixarà aquest símbol al terreny de joc.

El Barça Femení jugarà contra el Reial Madrid Femení el proper diumenge 13 de març a l'Estadi Johan Cruyff un partit de Lliga que pot ser decisiu, ja que les blaugranes, si la Reial Societat no punxa dissabte contra el Betis, dependran únicament de si mateixes per revalidar el títol de Lliga.

El Clàssic contra el Reial Madrid coincideix, a més, amb la setmana en què s’ha celebrat el Dia Internacional de la Dona. I, per aquest motiu, el Club ha volgut fer partícip a l’equip femení i a l’afició que omplirà l’Estadi Johan Cruyff aquest diumenge dels actes commemoratius organitzats amb motiu d'aquest dia tan assenyalat.

Per això, s'ha convidat a la cantant catalana Maria Arnal a interpretar l’himne del FC Barcelona a cappella, abans de l’inici del partit. Serà una versió molt especial que, per a l’ocasió, adaptarà algunes de les seves frases, que s’utilitzaran en la seva declinació femenina. Per exemple, l’estrofa que tradicionalment diu ‘Jugadors, seguidors, tots units fem força’, passarà a ser ‘Jugadores, seguidores, totes unides fem força’.

Així mateix, durant l'escalfament previ a l'inici del partit es replicarà l’acció reivindicativa feta pel Club el 8 de març, en què va convertir el centre dels seus camps de joc en el símbol femení, i s'aplicarà una línia perpendicular sobre la franja que separa els dos camps de joc per reproduir el símbol de Venus, que es mantindrà fins a l'inici del partit.  A més, les jugadores portaran durant la seva sortida al camp ia la prèvia una samarreta que reproduirà justament aquest símbol a la part frontal, on també es reproduirà el lema utilitzat el el Dia Internacional de les Dones: ‘La línia que no divideix, ens uneix’.

També cal destacar, que els espectadors i espectadores que assisteixin al partit disposaran de samarretes als seus seients amb el mateix disseny, però en tres colors diferents: blau, grana i groc. I, a través de la seva disposició, sempre que la climatologia ho permeti, es formarà un mosaic al Johan per continuar amb una de les tradicions del Barça, ara també en aquest escenari.

'Barça Femení, història des dels orígens fins al Triplet'

La Llotja de l’Estadi Johan Cruyff també acollirà aquest diumenge un acte molt especial, ja que abans del partit s’hi exposarà el llibre ‘Barça Femení, històries des dels orígens fins al triplet’, escrit per l’historiador Manel Tomàs i que recull la trajectòria de la secció, des de les pioneres dels anys 70 fins a les actuals campiones d’Europa.

En aquest reconeixement, amb què es vol recordar aquesta història de superació, esforç i sana ambició per tal de poder jugar al futbol, està previst que hi participin el president del Barça, Joan Laporta, i la consellera de presidència Laura Vilagrà, així com de Manel Tomàs i diverses de les pioneres que el 25 de desembre del 1970 van disputar el primer partit al Camp Nou amb l’equip Selecció Ciutat de Barcelona, únicament format per dones  i considerat com l’embrió del futbol femení blaugrana.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut