PRÈVIA: FC Barcelona - Galatasaray

PRÈVIA: FC Barcelona - Galatasaray

Després de superar al Nàpols, els blaugranes s'enfrontaran a un Galatasaray classificat directament pels vuitens de final de l'Europa League després de quedar primer del seu grup

Torna el futbol al Camp Nou amb un Barça enratxat i ho fa amb el Galatasaray presentant-se com a nova prova en el camí europeu. En el duel corresponent a l'anada dels vuitens de final de l'Europa League, catalans i turcs s'enfrontaran aquest dijous a les 21:00h amb l'objectiu d'aconseguir una bona renda de cara a la tornada de la setmana vinent.

Després d'encadenar quatre victòries consecutives davant València, Nàpols, Athletic Club i Elx, el Barça vol seguir amb la millora de joc i resultats per confirmar la gran dinámica que viu l'equip. 

Arribats als vuitens de final de l'Europa League, el cas del Galatasaray és diferent al del Barça, doncs els turcs no van haver de disputar el playoff i van accedir directament als vuitens després de quedar primers del seu grup. Per contra, el Barça sí que va creuar-se amb el Nàpols als playoff, empatant a un gol al Camp Nou i exhibint-se al Diego Armando Maradona (2-4).

El rival

No està tenint una bona temporada un Galatasaray que es troba a mitja taula a la seva lliga, en la que només ha pogut guanyar en tres de les últimes 18 jornades de la Superlliga turca, caient derrotat el cap de setmana passat per 2 a 0 davant el Konyaspor. Els turcs van caure eliminats de la Copa a la tanda de penals davant un club de segona divisió, pel que totes les seves esperances d'aquest curs estan posades en fer un bon paper a l'Europa League.

Entrenador: Domènec Torrent. Vell conegut per l'afició blaugrana, el mal moment del gegant turc va obligar a fer canvis a la banqueta aquest hivern. Domènec Torrent, originari de Santa Coloma de Farners i integrant de l’staff de Guardiola al Barça, al Bayern de Munic i al Manchester City, ha arribat a la banqueta del Galatasaray després de dirigir al New York City i al Flamengo i amb la difícil tasca de prendre el relleu de Fatih Terim, una llegenda de la institució que va dirigir el club en més de 500 ocasions. 

Golejador: Akturkoglu. El jove talent, de només 23 anys, ha sorprès a tothom aquest curs agafant els galons de l'equip i convertint-se en un dels jugadors referència, sent el màxim golejador a la lliga amb sis gols. Akturkoglu, que té en el xut de llarga distància o en la qualitat amb la pilota als peus dues de les seves grans qualitats, també és conegut per la seva similitud amb el personatge novelesc Harry Potter, a qui ha imitat en diverses ocasions en celebracions o altres situacions. Tot i que acostuma a ubicar-se a la posició d'extrem, el jove talent turc pot ocupar qualsevol de les posicions ofensives de l'equip.

Classificació: 35 punts (12è classificat). Després de 28 jornades disputades, el Galatasaray té un registre de nou victòries, vuit empats i onze derrotes fins al moment.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut