Barça B – Gimnàstic de Tarragona: Desfeta al Johan Cruyff (0-2)

Dos gols matiners dels tarragonins decideixen un partit marcat per la intensitat d’ambdós conjunts

Un mal inici de partit del Barça B, que ha encaixat dos gols en la primera meitat, ha decantat un duel que s’ha igualat després del pas per als vestidors (0-2). Tanmateix, el bon joc trobat per part dels homes de Sergi Barjuan a la segona meitat no estat suficient per capgirar un resultat que ha estat dominat en tot moment per un combatiu Gimnàstic de Tarragona.

Inici desafortunat per als culers

A l’Estadi Johan Cruyff, en un duel subratllat d’entrada per la intensa pressió proposta per ambdós equips, s’han viscut uns primers minuts d’absolut vertigen. Diverses anades i tornades a les dues àrees han finalitzat amb el primer avis palpable del partit per part del Barça B. Al minut 11, Arnau Comas ha transformat una precisa rematada de Matheus Pereira des del sector dret, però un fora de joc assenyalat per part del col·legiat ha deixat amb la mel entre els llavis a  una afició culer que ja estava disposada a celebrar el primer gol local. Minuts més tard, la diana que si que pujat al marcador ha estat la tarragonina. El davanter Javi Bonilla ha tallat una passada en àrea rival que ha acabat amb el primer canvi en el lluminós del partit (0-1, min. 17).

La resposta dels homes de Sergi Barjuan ha estat positiva; s’han apoderat de la pilota a través llargues possessions i arran d’un perseverant Ez Abde, que ha adquirit un paper d’absolut protagonista en l’equip, han estat a punt de trobar el gol de la igualada. Tanmateix, els visitants no s’han arronsat davant la rèplica blaugrana i han continuat posant en dificultat els interessos culers fins que, en els darrers minuts de la primera meitat, han pogut sumar el segon gol del duel gràcies a una poderosa rematada de cap a la sortida d’un córner de Trillas (0-2, min 39) amb la qual ha finalitzat el primer acte.

La reacció en el joc no es tradueix en el marcador

A la represa, qui ha marcat el pas de la segona meitat ha estat el Barça B. A partir d’un domini absolut de la possessió i de les ocasions, els blaugranes han sotmès a un Nàstic de Tarragona que s’ha remès a un paper de resistent. Les entrades al descans de Jandro i Ilias Akhomach han acabat d’endollar un equip que acumulava ocasions amb facilitat. Matheus Pereira ha estat a punt de transformar un enroscat xut des de la frontal marca de la casa que ha deixat sense resposta un portar rival que ha vist, alleujat, com la pilota marxava directament fora després de tocar el pal dret de la porteria tarragonina.

En els darrers minuts del matx, havent de fer front a una defensa de cinc defensors i quatre migcampistes, l’àrdua tasca de remuntar ha semblat convertir-se en una verdadera odissea per als de Sergi Barjuan. Constants arribades d’uns insistents Ferran Jutglà, Ez Abde i Aranda han estat a punt de connectar a l’equip i al Johan Cruyff amb el partit, però el gran treball defensiu dels visitants ha impedit que els culers acabessin sumant cap punt.

Fitxa Tècnica:

Barça B, 0

Gimnàstic de Tarragona, 2

Barça B: Arnau Tenas, Comas, Mika Mármol, Diounkou, Peque (I. Akhomach, min. 46), Matheus (Kays, min. 83), Jandro (Álvaro Sanz, min. 46), Ez Abde, Ramos Mingo, Jutglà, Aleix (Aranda, min. 55).

Gimnàstic de Tarragona: Manu Garcia, Bonilla (Jiménez, min. 61), Pol Domingo (Albarran, min. 83), Trilles, Ribelles, Del Campo (Pérez, min. 83), Dani Romera (Hernandez, min. 75), Quintanilla, Pablo Fernández (Carbià, min.61), Robert Simón, Joan Oriol.

Gols: 0-1, Bonilla (min. 17); 0-2, Trilles (min.39).

Àrbitre: Sergiu Claudiu Muresan. Ha amonestat amb targeta groga als locals Jandro i Mica Marmol i al visitant Manu Trillas.