Quinze medalles al Campionat d’Espanya de pista coberta

Àlex Gracia (perxa), Ana Carrasco (perxa) i Carlos Tobalina (pes), i una primera posició blaugrana al medaller per clubs

Els atletes del FC Barcelona van obtenir un total de quinze medalles en els Campionat d’Espanya de pista coberta que es van celebrar el passat cap de setmana a la Pista de Atletismo Cuberta de Ourense.

Els representants blaugrana van pujar al lloc més alt del podi en tres ocasions, amb els títols aconseguits per Àlex Gràcia i Ana Carrasco, en salt de perxa i Carlos Tobalina en el llançament de pes.

El salt de perxa va tenir un clar protagonisme blaugrana, amb la victòria de l’Àlex Gracia, la medalla de plata per Dídac Salas i el bronze el va guanyar l’Aleix Pi, també entrenador de l’escola d’atletisme blaugrana actualment. En la competició femenina, Ana Carrasco es va fer amb el seu primer títol en categoria absoluta, una setmana després de proclamar-se campionat d’Espanya en categoria sub23.

L’atleta Carlos Tobalina no va fallar a la cita i va renovar el seu títol de campió d’Espanya amb una marca per sobre dels 20 metres, concretament, 20,26m. A prop de la mínima per disputar el mundial de pista coberta que es disputarà a Belgrad.

Als 400 metres, tot i no fer-se amb la medalla d’or, Manuel Guijarro va parar el cronòmetre en 46”07 segons, el que va suposar la mínima per disputar el mundial de pista coberta i la medalla de plata.

El FC Barcelona es va situar en la posició més alta del medaller de clubs, amb un total de 3 medalles d’or, 5 de plata i 7 de bronze. Per davant del Playas de Castellón i del Valencia Club Atletismo. Respecte la classificació per punts de finalistes, el conjunt blaugrana va quedar en segona posició per darrere del Playas de Castellón.

Les medalles aconseguides pels atletes del FC Barcelona van ser les següents:

• Pablo Montalvo, medalla de Bronze al 60 m.ll. amb una marca de 6”70.
  • Manuel Guijarro, medalla de plata als 400 m.ll. amb una marca de 46”07. El que suposa mínima pel mundial de pista coberta de Belgrado.
  • Sebastian Martos, medalla de plata als 3000 m.ll. amb una marca de 8’05”61.
  • Alex Gracia, medalla d’Or en salt de perxa amb una marca de 5,52m.