Barça B – Albacete: Un punt de fe (2-2)

Un gol de Lucas De Vega en el darrer minut de partit dona un valuós empat als homes de Sergi Barjuan

Repartiment de punts a l’Estadi Johan Cruyff (2-2). Barça B i Albacete s’han mesurat en un duel on la igualtat s’ha imposat per sobre de qualsevol altre adjectiu. Un gol ‘in extremis’ del migcampista Lucas De Vega en la darrera jugada del partit ha propiciat l’empat final en un matx que ha tingut moments dominats per ambdós equips.

Llueix el talent culer

Arribar i moldre. El partit ha iniciat amb una notícia que, a poc a poc, s’està convertint en tradició al Barça B: el gol de Ferran Jutglà. El davanter de Sant Julià de Vilatorta ha fet valer tots els seus recursos ofensius quan, envoltat de rivals, ha deixat enrere la seva marca amb un prodigiós retall en una rajola dins de l’àrea que ha acabat amb una precisa definició al pal llarg. Així, els blaugranes s’han trobat amb un inici de partit immillorable (1-0, min 8).

A partir del gol, en un context intens i contra un rival entrenat per Rubén de la Barrera que sempre proposa duels de màxima exigència, el Barça B ha demostrat personalitat. Les genialitats d’Ilias Akhomach des de l’extrem dret, la serenitat de Jandro Orellana a la medul·lar i l’entrega defensiva de Mika Mármol han esdevingut les principals armes blaugranes per aturar l’empenta castellanomanxega i marxar al descans amb un resultat favorable.

La reacció arriba a temps

A la represa, el guió dels primers minuts de la segona meitat ha estat marcat per l’exercici de resistència empleat per al conjunt de Sergi Barjuan, propiciat per un gran nivell dels dos centrals i d’un Carevic que ha estat autor de diverses aturades de mèrit. No obstant això, la resiliència culer no ha estat eterna. Un minut més tard que el linier anul·les un gol de l'avui lateral esquerre Mika Mármol per un mil·limètric fora de joc, Rubén Martínez ha aprofitat una falta directa des de la frontal de l’àrea per col·locar l’empat al marcador del Johan Cruyff (1-1, min 72).

Els darrers minuts de partit han estat verdaderament trepidants. Amb ambdós equips atacant a tomba oberta buscant desfer la igualada, les ocasions s’han anat alternant de manera continuada en les dues àrees. Quan faltaven cinc minuts per al xiulet final, un penal transformat a la perfecció per Kike Márquez (1-2, min 87) semblava decantar el partit en favor dels visitants, però els homes de Sergi Barjuan encara no havien dit l’última paraula.

I és que la insistència i valentia d’un equip culer que s’ha deixat el cor i l’ànima per trobar l’empat ha obtingut recompensa. En la darrera jugada del matx, Lucas De Vega ha recollit una sèrie de repetits rebots per col·locar l’empat final amb una potent rematada que s’ha colat de manera èpica al fons de la xarxa defensada per Bernabé Barragán (2-2, min 95).

La Fitxa del partit

Barça B, 2

Albacete, 2

Barça B: Carevic, Comas (Guillem Jaime, min. 66), Mika Mármol, Diounkou (Peque Polo, min. 91) Matheus, Kays Ruiz (Lucas De Vega, min. 58), Jandro, Ramos Mingo, Jutglà, Akhomach (Peque, min. 58), Fabio (Ghailan, min. 58).

Albacete: Bernabé, Djetei, Boyomo, Manu Fuster, Berto (Montes, min. 74), Kike Márquez, Riki, Johannensson, Sergi (Kawaya, min. 82), Dani (Rubén, min. 57), Emmanuel.

Gols: 1 – 0 , Ferran Jutglà (min. 8); 1 – 1, Rubén Martínez (min. 72); 1 – 2, Kike Márquez (min . 87); 2 – 2 Lucas De Vega (min. 95).

Àrbitre: Mateo Busquets Ferrer. Ha amonestat amb targeta groga als locals Kays Ruiz, Ilias Akhomach, i Peque i al visitant Alberto Jiménez