El Barça cau als penals i s'acomiada de la Copa

El conjunt blaugrana no ha pogut superar al Betis i ha caigut a la tanda de penals després de finalitzar el temps reglamentari amb empat a tres

El Barça no ha pogut accedir als quarts de final de la Copa del Rei després de caure davant el Betis en uns vuitens de final vibrants que s'han decidit a la tanda de penals. En el duel que s’ha disputat al Pavelló San Pablo, blaugranes i verd-i-blancs han protagonitzat un tens partit on els detalls han donat la classificació a l'equip sevillà.

Primer temps de muntanya russa ...

Després d’accedir directament als vuitens de final pel fet d’estar disputant competició europea, els homes de Jesús Velasco s'han posat per davant ben aviat però han vist com es complicava el partit davant d'un rival molt intens. Encara no havien passat dos minuts de partit quan Sergio Lozano, que tornava a la convocatòria superats els seus problemes físics, ha obert la llauna després d'executar una meravellosa ruleta i definir amb un xut potent que s'ha colat sota les cames del porter Cidao.

Després d'uns minuts on el Betis ha agafat el control de partit i fins i tot ha desaprofitat un penal a favor que ha aturat Miquel Feixas, el Barça ha tornat a colpejar a través d'un Adolfo que ha finalitzat un contracop de manual per fer pujar el segon al marcador. Lluny de rendir-se, el Betis ha seguit insistint i ha trobat la recompensa en un nou i rigurós penal que, aquesta vegada sí, ha significat el primer gol andalús, obra de Jackson.

... i paràlisis a la segona meitat

Amb una avantatge mínima ha arribat el Barça al descans, però aviat ha vist que el Betis volia disputar la eliminatòria de tu a tu. Ha tingut Povill el tercer blaugrana en la jugada que ha precedit l'empat verd-i-blanc. Bocao, amb un xut llunyà, ha sorprès Feixas i ha enviat la pilota al fons de la xarxa.

El marcador ja no s'ha mogut fins al final dels 20' reglamentaris. Ha començat a multiplicar les seves ocasions el Barça quan la fi del segon temps ja s'apropava, però el partit ha avançat amb pas ferm cap a la pròrroga sense que ningú pogués evitar-ho. Abans, però, Sergio Lozano havia estat substituit per unes molèsties a l'adductor de la cuixa esquerra.

Bogeria final

Amb una pròrroga de dues parts de tres minuts, dues intervencions brillants dels porters Feixas i Cidao just abans de finalitzar el primer temps han estat vitals per anar a la segona meitat encara amb 2-2. Amb els penals amenaçant, l'exblaugrana Lin ha desbordat la bogeria del Pavelló San Pablo a l'aprofitar una pèrdua blaugrana i marcar a porteria buida.

Semblava tot perdut pels de Jesús Velasco quan, en una jugada on la pilota ha canviat de propietari de manera constant, l'àrbitre ha senyalat la sisena falta del Betis. No ha fallat Ferrao en l'execució del doble-penal i ha enviat el partit als penals.

Ja a la loteria dels penals, el Barça s'ha posat per davant fins a dues vegades però finalment ha caigut per 7-6, despedint-se d'aquesta manera de la Copa del Rei a la primera ronda que disputa.

Real Betis, 3 (7)

Barça, 3 (6)

Real Betis: Cidao, Eric, Lin, Joselito, Buendia - cinc inicial - Sarmiento, Jackson, Flethes, Bocao, Cléber, Alisson, Thorp.

Barça: Feixas, Ortiz, Lozano, Ferrao, Povill – cinc inicial – Adolfo, Esquerdinha, Dídac, Coelho, Dyego, Marcenio, Morales, Ortas, Ortíz, Víctor Pérez.

Gols: 0 – 1, Lozano (min. 2); 1 – 1, Adolfo (min. 30); 2 – 1, Ferrao (min. 34); 2 – 2 Lucao.

Penals: Jackson (1-0; Coelho (1-1); Clever (2-1); Ferrao (2-2); Lin (X); Dyego (2-3); Allison (3-3); Marcenio (X); Joselito (4-3); Esquerdinha (4-4); Bocao (5-4); Adolfo (5-5); Eric (6-5); Ortiz (6-6); Luco (X); Lozano (X); Buendía (7-6); Povill (X).

Àrbitres: Pedro Carrillo - Juan José Cordero