70 anys d'un rècord impossible de Kubala

70 anys d'un rècord impossible de Kubala

Ladislau Kubala té el rècord de gols marcats per un jugador del Barça en partit de Lliga, després de marcar set dianes contra l'Sporting de Gijón el 1952

Aquest dijous fa 70 anys d’una fita històrica, i amb Ladislau Kubala com a gran protagonista. En el Barça-Sporting de Gijón de l’any 1952, Kubala va marcar ni més ni menys que set gols a l’Sporting de Gijón. Set dianes que van contribuir al 9-0 que va acabar obtenint el Barça en aquell matx d’un 10 de febrer de 1952. Una xifra que era una absoluta gesta i que 70 anys després encara podem reafirmar.

mini_Kubala Vida Deportiva
Portada del 'Vida Deportiva' de l'11 de febrer de 1952, l’endemà del partit en què Kubala va assolir el rècord

I és que cap dels jugadors de la història del Barça l’ha pogut assolir mai a la Lliga al llarg dels seus més de 120 anys. I, fora del Club, aquest rècord només es comparteix amb el jugador de l’Athletic Club Agustín Sauto “Bata”, qui va marcar set gols precisament contra el Barça el 8 de febrer de 1931. El partit va acabar amb un contundent 12-1.


Altres rècords culers

Si ens fixem en altres competicions, els rècords golejadors històrics en clau blaugrana es troben a mans de Joan Gamper i Josep Escolà. Gamper va marcar nou dianes en tres ocasions en partits oficials: contra el Franco-Español (0-13), a la Copa Macaya 1901; davant el Tarragona (0-18), a la Copa Macaya del mateix curs; i davant del Club X (13-0), a la Copa Barcelona. Per la seva banda, Josep Escolà també va aconseguir marcar nou dianes en un amistós entre el Barça i el Real Unión d’Irun el 1935. 

I, posant la lupa en la Copa, Eulogio Martínez també va marcar set gols a la Copa Generalísimo l'1 de maig del 1957, davant l'Atlètic de Madrid (8-1), en un matx corresponent a la tornada de vuitens de final i que aplanaria el camí cap a la victòria final en aquella competició.

Les fites més recents

No va poder assolir aquest rècord, el de jugador de la història amb més gols marcats en un mateix partit, però Leo Messi va sumar una fita molt recordada. Més recentment que els anteriors casos, l’argentí va ser capaç de marcar cinc gols en el partit de Lliga de Campions davant el Bayern Leverkusen. Era el 6 de març del 2012, en els vuitens de final de la màxima competició europea, en un triomf clar per als culers (7-1).

 

Altres jugadors culers que van marcar quatre gols en un mateix partit són el mateix Leo Messi, en sis ocasions; Patrick Kluivert i Luis Suárez, en tres; i Neymar i Samuel Eto'o.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut