Barça B – Betis Deportivo: Derrota en el primer partit de l’any (1-2)

Els homes de Sergi Barjuan no aconsegueixen sumar cap punt en un partit on han gaudit de les millors oportunitats

S'escapen els primers punts del 2022 (1-2). L’estadi Johan Cruyff ha obert l’any amb un duel de planters que s’ha presentat molt igualat i s'ha decantat cap al costat bètic. Tot i tenir el domini del joc en gran part del partit, el Barça B no ha començat l’any amb bon peu i ha sumat la segona derrota consecutiva en Lliga. Això sí, el partit ha deixat la nota positiva del debut - amb gol inclòs - del joveníssim jugador del Juvenil A, Aleix Garrido, que ha disputat un partit de molta personalitat.

Ensopegada inicial

Amb la voluntat de prendre-li la pilota als blaugranes, els sevillans han iniciat el partit amb una pressió molt intensa que ha dificultat els primers minuts culers. Gràcies a una d’aquestes pressions tan avançades, els andalusos han trobat el primer gol del partit. Mohamed Sanhaji ha aprofitat una recuperació des del sector dret per acabar definint la jugada amb un xut molt col·locat que ha posat el 0-1 en el marcador (min. 25).

A partir del gol bètic, gràcies a un Àlvaro Sanz que s’ha apoderat del control del migcamp des de la posició de pivot, el Barça B s’ha pogut assentar en la meitat del camp rival i ha començat a gaudir de les primeres ocasions del partit. L’home més perillós ha estat Ilias Akhomach, qui ho ha provat, tant des del costat esquerre com des del dret, insistentment amb les seves conduccions endimoniades; però l’encert no ha estat de part del jugador marroquí ni de cap dels seus companys.

Un Barça B bolcat no aconsegueix la remuntada

A la represa, el Barça B ha mostrat una cara molt més ofensiva. De fet, els primers minuts de la segona meitat han estat quasi impecables. Els blaugranes han sumat diversos àtacs de perill que s’han traduït en la igualada local gràcies al gol aconseguit per Aleix Garrido (min. 47). El jugador del Juvenil A ha aprofitat els primers minuts que li ha donat Sergi Barjuan amb el Barça B per demostrar la seva valia i anotar una diana de verdader caça gols.

Però la remuntada culer es veuria frustrada pocs minuts més tard. Quan semblava que els blaugranes ja havien pogut acorralar al Betis Deportivo a la seva àrea, els sevillans, que des del seu primer gol han apostat per un pla de partit molt més defensiu,  han trobat el seu segon gol en un contraatac executat a la perfecció (1-2, min. 51).

En els darrers minuts, els blaugranes ho han donat tot per forçar l’empat i somiar amb la victòria final, però no ha pogut ser. L’ocasió més clara l’ha tingut Estanis Pedrola quan al minut 85 ha enviat la pilota al pal esquerre de la porteria sevillana després d’una gran jugada individual. En la darrera jugada de partit, el porter Arnau Tenas ha estat a punt de posar la igualada en el marcador en un remat de cap que ha anat amb molta intenció, tanmateix una bona aturada de Daniel Rebolla ha deixat sense opcions als culers que inicien l’any amb una derrota.

Fitxa tècnica:

Barça B, 1

Betis Deportivo, 2

Barça B: Arnau Tenas, Guillem Jaime, Arnau Comas, Mika Mármol, Álvaro Sanz, Rodado, Lucas de Vega (Matheus Pereira, min 65), Zacarias Ghailan (Peque Polo, min 46), Alejandro Balde, Ilias Akhomach (Estanis Pedrola, min 65), Aleix Garrido (Escobar, min 80).

Betis Deportivo: Daniel Rebollo, Marc Baró, Luis Martínez, Simón Lecea, Marchena, Ángel Baena (Pleguezuelo, min 89), Mohamed Mizzian (Raul, min 89), Enrique Hermoso, Mohamed Snhaji (Fekir, min 67), Raúl Tavares (SIbo, min 72), José Alonso (Cruz, min 67).

Gols: 0 – 1, Mohamed Sanhaji (min 25); 1 – 1, Aleix Garrido (min48); 1 – 2 Raúl  Tavares (min51).

Àrbitre: Salvador Lax Franco. Amonestats amb groga els jugadors del Barça B Lucas de Vega i Arnau Tenas; i els jugadors visitants, Hermoso, Martínez, Tavares, Mizzian i Sibo.