El Barça s'abona a les remuntades coperes

A les últimes quatre eliminatòries a la Copa, els blaugrana han començat perdent per acabar capgirant el marcador, algunes de manera èpica

Quarta remuntada consecutiva blaugrana en una eliminatòria de Copa del Rei. Els culers van vèncer a l'Estadi Municipal de Linares aquest dimecres (1-2) als setzens de final tot i començar perdent, i és la quarta eliminatòria seguida en la qual el Barça capgira el marcador.

A les tres darreres rondes eliminatòries de la passada edició de Copa (vuitens, quarts i semifinals), els blaugrana també van haver de remuntar per acabar passant de ronda, fins a arribar a la gran final on van vèncer amb autoritat a l'Athletic Club (0-4). A més, als setzens de final contra el Cornellà, tot i no haver de remuntar un gol rival, els culers van haver de guanyar a la pròrroga (0-2), amb gols de Dembélé i Braithwaite.

Vuitens, contra el Rayo Vallecano

Als vuitens de final de la Copa 2020/21, el Barça va començar perdent a Vallecas davant el Rayo, amb un gol inicial de Fran García als 63 minuts de joc. L'eliminatòria era a partit únic i quedava menys de mitja hora per acabar, així que els barcelonistes van haver de remar de valent per acabar remuntant. Leo Messi (minut 69) i Frenkie de Jong (minut 80), van ser els golejadors d'un partit que acabaria guanyant el Barça per 1-2.

Quarts, contra el Granada

A la següent ronda, els quarts de final, l'eliminatòria va ser encara més èpica i la remuntada més espectacular. Els blaugrana van començar perdent al Nuevo Los Cármenes 2-0 contra el Granada, amb gols de Kenedy i Soldado. Tot semblava perdut quan, als 88 minuts de joc, Griezmann retallava distàncies. I sobre la botzina, Jordi Alba, al minut 92, igualava el matx per forçar la pròrroga.

Al temps extra, bogeria absoluta: Griezmann culminava la remuntada amb el 2-3 (minut 100), però de nou el Granada reaccionava amb gol de Fede Vico de penal (3-3). De Jong avançava de nou als de Koeman (3-4, minut 108) i finalment, un altre cop Jordi Alba tancava la golejada amb el 3-5 definitiu (113), un partit que, recordem, al minut 88 anava 2-0. Bogeria absoluta.

Semifinals, contra el Sevilla

Ja a les semifinals, l'eliminatòria passava a ser d'anada i tornada. A l'anada, contra el Sevilla al Sánchez-Pizjuán, el Barça va caure per 2-0 amb gols de Koundé i l'exblaugrana Rakitic. A la tornada, però, de nou èpica. Tot i que Dembélé va avançar ràpidament als culers (minut 12), el Barça necessitava un gol més per forçar la pròrroga.

El gol no arribava, i tot semblava encara més complicat quan, als 73 minuts, Ocampos tenia l'opció d'empatar des del punt de penal, ja que un gol sevillista obligaria el Barça a haver de marcar-ne tres més. Però Ter Stegen, salvador, va aturar el penal, i Piqué, al minut 94 en la darrera jugada del partit, va igualar de manera heroica per forçar una nova pròrroga. Ja al temps extra, Braithwaite va marcar el 3-0 definitiu (minut 95) en una pròrroga que acabaria amb Fernando i l'actual blaugrana, Luuk de Jong, expulsats i el Sevilla amb nou jugadors.

Setzens, contra el Linares

i per últim, la darrera eliminatòria copera blaugrana també es va saldar amb remuntada. Els culers van començar perdent aquest dimecres amb gol d'Hugo Díaz (minut 19), però a la segona part, amb gols de Dembélé (minut 63) i Jutglà (minut 69), els de Xavi Hernández culminaven una nova remuntada per accedir a la següent ronda. El que sembla clar és que amb èpica, la classificació sempre té millor sabor.