Dembélé, 16è golejador blaugrana del curs

L’extrem francès s’uneix a la llista d’anotadors i a més marca, per segona temporada consecutiva, el primer gol culer a la Copa

Gran partit d’Ousmane Dembélé a l’Estadi Municipal de Linarejos. L’extrem francès va entrar al descans amb el Barça perdent per 1-0 i va acabar sent clau per acabar guanyant el partit per 1-2 i classificar al Barça per a la següent ronda de la Copa del Rei.

El ‘7’ barcelonista va marcar el gol de l’empat en una gran acció individual i va ser un dels jugadors més destacats en l’atac culer, creant diverses ocasions de gol i totalment imparable per a la defensa local en la conducció i el dribling.

Dembélé, en tal sols 45 minuts, va intentar set rematades contra el Linares (dos a porteria), rècord d'un jugador del Barça en un partit aquesta temporada a qualsevol competició i rècord d'un suplent d'un equip de LaLiga en un partit oficial aquesta temporada. A més, ha marcat sis gols des de fora de l'àrea com a culer entre totes les competicions, tres d'ells aconseguits a la Copa del Rei i tots tres -dos amb la dreta i un amb l'esquerra-, des de la campanya passada, més que qualsevol altre jugador a la competició.

16è golejador culer

El gol de Dembélé contra el Linares Deportivo suposa la seva primera diana de la temporada, on ha disputat un total de nou partits i ha repartit també dues assistències. Aquests partits es desglossen en cinc a la Lliga, tres a la Champions i un a la Copa del Rei.

A més, amb el gol Dembélé es suma a la llista de golejadors culers d’aquesta temporada i ja són un total de 16: Memphis (8), Ansu Fati (4), Coutinho, Nico, Luuk de Jong, Araujo, Jutglà, Piqué, Braithwaite i Sergi Roberto (2) i Gavi, Abde, Frenkie de Jong, Sergio Busquets, Sergio Agüero i Dembélé (1).

Amb aquests 16 golejadors a totes les competicions, el Barça, juntament amb el Mallorca, es converteix en l'equip de la Lliga que més golejadors diferents té aquest curs, seguit del Betis, Madrid, València i Vila-real, amb 15. En quant a les principals lligues europees, lidera el Manchester City amb 18 golejadors diferents.

Primer gol a la Copa per segon any consecutiu

El gol del ‘7’ no només va ser el primer gol del Barça al partit, sinó que també va ser el primer dels blaugrana en aquesta edició de la Copa del Rei. Aquest és el segon curs consecutiu on Dembélé marca el gol inaugural coper dels culers, ja que també va marcar el primer del curs passat als setzens de final a Cornellà.

Els darrers primers golejadors a la Copa són: Dembélé (2020/21 i 2021/22), Griezmann (2019/20), Lenglet (2018/19), Paco Alcácer (2017/18), Aleñá (2016/17), Dani Alves (2015/16), Rakitic (2014/15), Pedro (2013/14) i Villa (2012/13).