Barça B – Atlético Baleares: Triomf de personalitat (3-1)

El Barça B torna a sumar una nova victòria després de tres jornades sense fer-ho

Gran triomf del Barça B a l’estadi Johan Cruyff contra un dels rivals més difícils de la competició (3-1). Els de Sergi Barjuan han demostrat una gran personalitat remuntant el gol inicial de l’Atlètico Balears. Amb aquest resultat, els blaugranes tornen a la dinàmica positiva després d’una petita ratxa sense conèixer la victòria.

L’estratègia, clau en l’inici de partit

L’Atlètico Baleares és un dels equips més efectius de Primera RFEF i en la primera part ho han demostrat. Els de Xavi Calm han començat fent un partit de mínims poc prepositiu, però que gràcies a la seva solvència en les jugades de pilota parada ha tingut les millors ocasions. El conjunt visitant aconseguia fer molt mal als de Sergi Barjuan a través dels córners i les faltes laterals que sempre trobaven rematadors. En una d’aquestes jugades ha arribat el gol del Atlético Baleares. Canario ha efectuat una gran falta directa des del balcó de l’àrea que s’ha estavellat contra el travesser, el rebot l’ha aprofitat el davanter centre Tanque Vinicius que ha pogut superar Anrau Tenas amb una bona rematada de cap (0-1, min 30).

A partir del gol visitant, s’ha vist un Barça B molt més valent. Els de Sergi Barjuan han començat a tenir més protagonisme amb la pilota i han tingut les primeres ocasions del partit. El jugador més actiu de l’àtac blaugrana en la primera meitat ha estat Aranda. L’interior esquerre ha fet molt mal als balears amb les seves conduccions i al minut 40 ha tingut una gran oportunitat dins de l’àrea després d’una gran jugada individual seva que ha acabat parant Rene. La primera part ha acabat amb un gol d’avantatge per als blanc-i-blaus.

Domini absolut

A la segona meitat, el Barça B ha pogut donar continuïtat als bons minuts finals del primer temps. A més, amb l’entrada del jugador del Juvenil A, Estanislau Pedrola, l'equip de Sergi Barjuan ha pogut guanyar encara més verticalitat. De fet, precisament l’extrem acabat d’entrar és el que ha anotat el primer gol blaugrana. El jove jugador culer ha aprofitat una bona passada d’Aranda per efectuar una potent rematada al primer pal que ha estat impossible d’aturar per al porter rival (1-1, min 53)

En el següents minuts, el domini culer ha estat encara més clar. Els de Sergi Barjuan eren els dominadors de la pilota i seguien acumulant ocasions de gol. Uns minuts més tard, a la sortida d’un córner, Mika Marmol ha pogut rematar amb la cama esquerra una gran centrada del brasiler Matheus Pereira que ha suposat la segona diana local (2-1, min 61). Tot i estar per davant en el marcador, el conjunt blaugrana no ha baixat el ritme i ha seguit dominant el partit. Només tres minuts més tard del segon gol culer, el Barça B ha trobat el tercer i definitiu gol del partit. El davanter centre Ángel Rodado ha demostrat el seu gran olfacte golejador aprofitant un refús dins de l’àrea generat per una rematada d’Aranda (3-1, min 63).

En els darrers minuts de partit l’Atlético Baleares ha pujat les línies i ha tingut diverses ocasions perilloses, però gràcies a un Arnau Tenas que s’ha demostrat imperial amb tres parades de mèrit, el Barça B ha pogut seguir mantenint la distància de dos gols.

Amb aquests tres punts els de Sergi Barjuan es col·loquen setens en la classificació. El seu pròxim compromís serà diumenge vinent al camp del Cornellà.

Fitxa tècnica:

Barça B, 3

Atlético Baleares, 1

Barça B: Arnau Tenas, Guillem Jaime, Arnau Comas, Mika Marmol, Álvaro Sanz, Rodado, Nils Mortimer (Estanislau Pedrola, min 46), Matheus (L. De Vega, min 88), Peque Polo, Aranda, Arnau Solá.

Atlético Baleares: Rene, Ferrone, Ignasi, Carlos Delgado, José Fran (José Fran, min 71),  Cordero (Martínez, min 71), Vinicius Tanque, Canario, Dioni (Isi Ros, min 71),  Damián, Pedro Orfila.

Gols: 0-1, Vinicius Tanque (min 30), 1-1, Estanislau Pedrola (min 53), 2-1, Mika Marmol (min 61), 3-1, Ángel Rodado (min 63).

Àrbitre: José Luis Guzmán Mansilla. Amonestats amb groga els jugadors del Barça B Matheus Pereira i Ángel Rodado, i els jugadors visitants Cordero, Vilarasa, Canario i Petcoff. Ha vist vermella el jugador visitant Vilarrasa.