El FC Barcelona, el tercer equip d'Europa amb més sub-21 utilitzats

El FC Barcelona, el tercer equip d'Europa amb més sub-21 utilitzats

Amb Koeman, Sergi y Xavi, han jugat fins a 10 futbolistas menors de 21, rècord només superat per Rennes i Saint-Étienne

Només superat en aquest aspecte pel Rennes i el Saint-Étienne, el Barça és el tercer equip de les cinc grans lligues europees que fa jugar més futbolistes menors de 21 anys. La confiança en el talent jove, que sempre ha definit el tarannà del club, queda més palesa que mai en aquesta il·lusionant temporada.

Eric, Dest, Nico, Abde, Pedri, Ansu, Balde, Demir, Gavi i Ilias. Aquests són els futbolistes menors de 21 anys que han participat en els partits del Barça a la Lliga 2021/22. Ronald Koeman primer, Sergi Barjuan després i ara Xavi han mostrat la seva total confiança en els joves talents.  

Construint futur

Amb el debut d’Ilias, ja són 10 els futbolistes de menys de 21 anys han participat amb el Barça a la Lliga aquesta temporada. En una estadística liderada pels equips francesos, que sumen vuit dels onze clubs amb més jugadors joves, el Barça és l’únic representant de la Lliga espanyola. El segueixen la Reial Societat, amb vuit, i el Madrid i el València, tots dos amb sis, lluny del ‘Top 10’. Els joves formats a La Masia, als quals se sumen altres talents sub-21 com Dest, Abde, Demir o Pedri, estan protagonitzant les alineacions del primer equip aquesta temporada.

D’aquesta manera, el Barça compta amb una de les plantilles més joves de la seva història. Només superada per la del primer triplet, la 2008/09, on van ser 12 els jugadors menors de 21 anys que van disputar algun minut amb el primer equip, entre els quals es trobava un tal Gerard Piqué. L'altra temporada on trobem dades similars és la 2011/12, on també van jugar fins a 10 jugadors sub-21. És probable que aquest curs augmenti aquesta xifra, ja que encara som al novembre i tant el juvenil com el Barça B estan plens de futbolistes amb talent que poden ajudar el primer equip en qualsevol moment.

Talent jove al camp i a la banqueta

El derbi contra l’Espanyol va ser l’inici d’una nova era. Amb el debut a la banqueta d’un dels futbolistes més il·lustres de la història, el Barça comença una etapa que s’espera que estigui plena d’èxits esportius i bon joc. Xavi, format a La Masia, sap perfectament de la importància de confiar en el talent jove i donar oportunitats a futbolistes que tenen molt a dir al panorama professional.

Fer debutar Ilias com a titular en el teu primer partit com a entrenador del Barça és tota una declaració d’intencions. L’hispano-marroquí de només 17 anys va compartir alineació amb més joves talents com Gavi, Nico o Eric i va ser substituït per Abde, una altra perla de 19 anys. Així doncs, tot sembla indicar que el de Terrassa construirà el seu projecte en base als joves talents, tant els formats a La Masia com aquells que vénen de fora. Tots ells amb ADN Barça.

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut