Barça - Alabès: Topen amb el mur visitant (1-1)

Els culers, tot i disposar de nombroses ocasions de gol, empaten en el debut de Sergi Barjuan a la banqueta blaugrana malgrat el golàs de Memphis

Es resisteix la victòria. Els culers, tot i dominar i tenir nombroses ocasions de gol, empaten davant l'Alabès (1-1) en l'estrena de Sergi Barjuan a la banqueta blaugrana. Malgrat el golàs de Memphis que ha avançat els culers, els visitants s'emporten un punt gràcies al gol de Rioja i a les bones aturades de Sivera sota pals.

Domini inicial

La primera meitat ha estat marcada per una dinàmica molt clara: el Barça atacant i dominant la possessió, però amb l’Alabès ben arreplegat al darrere. Els culers ho han intentat amb bones arribades amb perill des de l’esquerra, amb Jordi Alba i Memphis molt actius, i també amb Nico amb protagonisme caient a la dreta.

Tot i el domini local, faltava l’encert en l’última passada, però Eric Garcia ha tingut la més clara de la primera meitat: córner de Memphis que remata de cap el central català, i Sivera, amb una gran estirada a baix, salvava el tir per mantenir el 0-0. El gol es resistia i a més, Agüero ha hagut de ser substituït als 40 minuts de joc per Coutinho degut a unes molèsties físiques, en la que era la seva primera titularitat al Camp Nou.

Memphis obre la llauna

La segona part ha iniciat justament amb l'efectivitat que no ha tingut la primera. En pràcticament la primera arribada, canonada espectacular de Memphis des de la frontal que es cola per l'escaire per avançar als culers (1-0, min. 49). L'Alabès, però, ha reaccionat al golàs del neerlandès immediatament, i Rioja, després d'un bon retalla davant Ter Stegen, ha empatat a porta buida (1-1, min. 52).

Insistència sense premi

El gol ha tornat a activar als culers, que en 10 minuts ha gaudit de tres ocasions claríssimes per empatar: canonada de Coutinho que refusa Sivera, mà a mà de Memphis que ha estavellat la pilota al pal i de nou Memphis, però ha salvat el porter visitant amb una gran aturada.

Barjuan ha intentat sacsejar el partit des de la banqueta donant entrada a Riqui Puig, Lenglet, Balde i el debutant Abde, que ha disputat els seus primers minuts amb el primer equip. El Barça ho ha seguit intentant fins al final, amb opcions per a Coutinho i Balde, però sense encert. Finalment, 1-1 i dos punts que s'escapen del Camp Nou.