25 anys del golàs de Ronaldo a Compostela

25 anys del golàs de Ronaldo a Compostela

El 12 d’octubre del 1996 el crac brasiler va signar una diana que segueix molt present a la retina dels culers

Passen els anys i seguim recordant aquella obra d’art de Ronaldo a Compostela. Era el 12 d’octubre del 1996, en un duel corresponent a la setena jornada de Lliga, quan el crac brasiler va agafar la pilota al migcamp i va anar deixant enrere tots els rivals que se li creuaven pel camí fins signar una diana que ja és història del Barça i del futbol.

El seu gol, que va fer que el mateix Sir Bobby Robson es dugués les mans al cap, suposava el 0-3 al Multiusos de San Lázaro de Compostela en el minut 36 d’un partit que acabaria amb un resultat final d’1-5. Ronaldo signaria també el 0-4 a l’inici de la segona meitat, mentre que William Amaral (pròpia porta), Giovanni i Figo anotarien la resta de dianes culers.

Ronaldo: un Pitxitxi d’una altra època

Ronaldo Luis Nazario da Lima només va jugar una temporada vestit de blaugrana. Però en va tenir prou per convertir-se en un jugador de llegenda: va signar 47 gols en 49 partits oficials i va endur-se el Trofeu Pitxitxi. Va guanyar-lo marcant 34 gols, una xifra que ningú va aconseguir igualar fins 13 anys després, quan Leo Messi va emular Ronaldo amb 34 dianes a la temporada 2009/10.

 

Força Barça
Força Barça

Relacionat Amb aquest contingut

Tanca l'article

Relacionat Amb aquest contingut